Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πλημμύρισαν απεργούς οι δρόμοι και οι πλατείες στις πόλεις όλης της χώρας – Μεγαλειώδης η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

Πλημμύρισαν απεργούς οι δρόμοι και οι πλατείες στις πόλεις όλης της χώρας. Η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων χρόνων. Χιλιάδες σημαίες κυμάτισαν την αξιοπρέπεια και την αντίθεση στα νέα δεσμά που θέλουν να μας βάλουν. Κυρίαρχο το σύνθημα  σε όλη τη χώρα: «Κάτω τα χέρια από το οκτάωρο, δεν είναι για παζάρια και για διάλογο».

Μεγαλειώδης η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθηνά. Τουλάχιστον μία ώρα ο χρόνος διέλευσης της πορείας, σε πύκνωση, από την κεφαλή μέχρι τον τελευταίο διαδηλωτή. Εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους, συνταξιούχοι, φοιτητές και μαθητές.

Και καθώς η πορεία έφτανε στο Σύνταγμα:

Καθώς το πλάτωμα της Αμαλίας μπροστά από τη Βουλή έχει γεμίσει ασφυκτικά, οι απεργοί που καταλαμβάνουν ακόμα το μεγαλύτερο μέρος της Πανεπιστημίου, κατεβαίνουν την Γεωργίου μπροστά από τη «Μ. Βρετάνια», και η διαδήλωση περικυκλώνει το Σύνταγμα, μέσω της Φιλελλήνων. Είναι μια συγκλονιστική απεργιακή συγκέντρωση, από αυτές που είχε να δει η Αθήνα εδώ και πολλά χρόνια.

«Είμαστε εδώ αυτοί που η κυβέρνηση αποκαλεί μειοψηφία. Σε όλους τους δρόμους σε όλες τις πόλεις. Θα συνεχίσουμε μέχρι να πάρουν πίσω το νομοσχέδιο – έκτρωμα, μέχρι να το ακυρώσουν. Εμείς με τα χέρια κάτω δε θα μείνουμε. Να το ξέρει καλά η κυβέρνηση. Από εμάς δεν ξεμπερδεύουν. Όλοι οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα στον αγώνα μέχρι να πάρουν πίσω το αντεργατικό σκουπίδι», ακούγονται από τα μεγάφωνα στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή, με τους χιλιάδες διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα.

apergia peiraias poreia athina poreia athina 19 poreia athina 21 poreia athina 22 1 poreia athina 22

Για πρώτη φορά μετά από πολλάααααα χρόνια κόσμο είχε και η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Από την Εμμ. Μπενάκη ο κόσμος μέχρι λίγο μετά την πλατεία (στο ύψος του Ταμείου Παρακαταθηκών) Κυρίως σχήματα και ομάδες της Αριστεράς ο μεγάλος όγκος, Λίγος κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ.

Μεγάλες οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και στις άλλες πόλεις. Ο Πειραιάς έδωσε αποφασιστική απάντηση σε κυβέρνηση και εφοπλιστές. Η προσπάθειά τους για καταστολή της απεργίας έπεσε στο κενό