Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Παρασκευή 27 Απριλίου

Όπερα «Η βασίλισσα των ξωτικών»

H περίφημη μπαρόκ όπερα του σπουδαίου συνθέτη του αγγλικού μπαρόκ Χένρυ Πέρσελ σε νέα παραγωγή με μουσική διεύθυνση Μάρκελλου Χρυσικόπουλου και μέσα από την εικαστική και ανατρεπτική ματιά του Γιάννη Σκουρλέτη και της ομάδας bijoux de kant. Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα Τηλ. 2130885700. Ώρα 20.30 Εισιτήρια 25 ευρώ, 18 ευρώ, 12 ευρώ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Οι παρτιζάνοι των Αθηνών»

Λόγω μαζικής προσέλευσης του κοινού, παρατείνονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ «Οι παρτιζάνοι των Αθηνών» στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος» (Λεωφόρου Συγγρού 106). Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται καθημερινά από την Πέμπτη στις 19.00.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ για την ΕΑΜική Αντίσταση την περίοδο της Κατοχής στην Αθήνα (1941-’44). 14 αφηγήσεις. 14 ιστορίες. Ένας λαός ενάντια στους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Ένα ντοκιμαντέρ για τη συλλογική μνήμη…

Σκηνοθεσία: Ξενοφώντας Βαρδαρός, Γιάννης Ξυδάς. Ερευνα – Σενάριο: Γιάννης Ξυδάς. Αφήγηση: Ρήγας Αξελός. Διεύθυνση φωτογραφίας – Μοντάζ: Ξενοφώντας Βαρδαρός. Ηχοληψία – Μιξάζ: Ανδρέας Γκόβας. Πρωτότυπη μουσική: drog_A_tek. Κάμερα: Ξενοφώντας Βαρδαρός, Χρήστος Πανάγος. Απομαγνητοφώνηση: Σέβη Σαλαγιάννη. Μετάφραση – Υποτιτλισμός: Ηλίας Διάμεσης. Γραφιστική επιμέλεια:Κώστας Μηναΐδης. Παραγωγή: Ομάδα Συλλογική Μνήμη.

ΘΕΑΤΡΟ

«Ο Γλάρος» στο Υπόγειο

Το εμβληματικό έργο του Αντον Τσέχοφ «Ο Γλάρος», που εγκαινίασε το Θέατρο Τέχνης της Μόσχας, ανεβαίνει για πρώτη φόρα στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν» (Πεσμαζόγλου 5, τηλέφωνο 2103228706), με έναν θίασο εξαιρετικών ηθοποιών.

«Μορφές Έκφρασης» παρουσιάζουν το θεατρικό έργο «Ευ-γενιά»

Οι «Μορφές Έκφρασης» παρουσιάζουν το θεατρικό έργο «Ευ-γενιά» σε κείμενο και σκηνοθεσία της Άννας Σεβαστής Τζίμα. Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Θωμά Κινδύνη και η διδασκαλία ρόλων του Ανδροκλή Δεληολάνη. Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Παναγιώτης Μπερλής από τα Διάφανα Κρίνα.

«Οδός Αβύσσου, αριθμός 0»

Οδός Αβύσσου, αριθμός 0» του Μενέλαου Λουντέμη, του συγγραφέα που χαρακτηρίστηκε ο Μάξιμ Γκόργκι της Ελλάδας. Το έργο διασκευασμένο για το θέατρο από την Σοφία Αδαμίδου, ανεβαίνει, σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη, στη σκηνή του OLVIO theater (Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός, τηλ: 210 3414118).

«Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα!…» στο θέατρο «Αλίκη»

Μία παράσταση που ξεδιπλώνει στιγμές από τη ζωή και την καριέρα του δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιώργου Ζαμπέτα, ανεβαίνει στο θέατρο «Αλίκη», σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.

Οι «Γυναίκες του Παπαδιαμάντη» στη σκηνή

«Γυναίκες του Παπαδιαμάντη» είναι ο τίτλος της παράστασης που ανεβαίνει από 15 Δεκέμβρη, στο θέατρο «Χώρα», σε σύνθεση Κειμένων – σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.

Η Νένα Μεντή μαζί με την Ερση Μαλικένζου, την Ευγενία Δημητροπούλου, την Χριστιάννα Ματζουράνη, την Μαριάννα Τουντασάκη και την Εφη Σακελλαρίου θα ζωντανέψουν τις ηρωίδες του Σκιαθίτη συγγραφέα.