Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρέπει να είσαι πολύ σκατόψυχος για να σκέφτεσαι με τον τρόπο της Τατιάνας

Σχόλιο Ηρακλής Κακαβάνης //

Αν η μισανθρωπιά έχει πρόσωπο αυτό είναι της καλοζωισμένης και καλοταϊσμένης από τις λίστες Πέτσα Τατιάνας Στεφανίδου. Ενώ οι νεκροί αυξάνονται συνεχώς και η αγωνία να βρεθεί ένας, δυο… όσοι (από τους 750) κατάφεραν να πιαστούν από κάποια σανίδα και να κρατηθούν στην επιφάνεια, η εκπρόσωπος της τηλεοπτικής χυδαιότητας και σιχασιάς, με τη σιγουριά ότι δεν θα είναι ποτέ το παιδί της σε αυτή τη θέση, ενοχλήθηκε γιατί τα ασθενοφόρα είναι απασχολημένα με τη διάσωση των ναυαγών και «εάν αυτή τη στιγμή κάποιος χρειαστεί ασθενοφόρο στον νομό Πελοποννήσου, αν κάποιος σε ένα χωριό πάθει καρδιακό επεισόδιο, πού θα βρεθεί ασθενοφόρο να τον μεταφέρει;»!!!

Ακόμα και αν πιστεύεις ότι το παιδί σου δε θα βρεθεί ποτέ σε παρόμοια θέση, πρέπει να είσαι πολύ σκατόψυχος για να σκέφτεσαι με τον τρόπο της Τατιάνας.

Βέβαια όλα τα γιουσουφάκια του συστήματος που την έχουν βγάλει αΐδρωτη στη ζωή τους θεωρούν πολύ φυσική την κατηγοριοποίηση της ανθρώπινης ζωής.  Αδυνατούν να καταλάβουν το μέγεθος της τραγωδίας ανοιχτά της Πύλου.

(Για όσους νιώσουν άσχημα ή έχουν προβληματισμούς για το λεξιλόγιο που χρησιμοποιήσαμε, τους υπενθυμίζουμε τη ρήση του Λ. Μαβίλη: Χυδαία γλώσσα δεν υπάρχει, χυδαίοι άνθρωποι υπάρχουν).

Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι: «Ωδή στην Επανάσταση»