Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προκλητικός Μητσοτάκης στη Βουλή: Υπερασπίστηκε το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει την παρακολούθηση των πάντων

Κυνικός απολογητής του σκοτεινού θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει την παρακολούθηση και το φακέλωμα των πάντων ήταν ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, στην ομιλία του στη Βουλή, σχετικά με τις παρακολουθήσεις – υποκλοπές.

Υποστήριξε ότι μια «αστοχία» και ένα «μεμονωμένο σφάλμα» δεν θα πρέπει να θέσουν σε αμφισβήτηση «τον εθνικό βραχίονα του κράτους».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «νόμιμη επισύνδεση» την παρακολούθηση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, καθώς «η διαδικασία κινήθηκε κανονικά, με έγκριση εισαγγελέως με την διάταξη που ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ», αλλά  «υποτιμήθηκε το γεγονός ότι η παρακολούθηση αφορούσε προβεβλημένο πολιτικό».

Ωστόσο, απέφυγε ακόμη και τώρα να δημοσιοποιήσει τους λόγους «εθνικής ασφάλειας» που επέβαλαν την παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη, τον οποίο προέτρεψε «εάν επιμένει» να αμφισβητεί την νομιμότητα αυτής της απόφασης να προσφύγει στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια. «Στο όνομα της διαφάνειας δεν θα κάνουμε φειγ βολάν τα δελτία της ΕΥΠ», ισχυρίστηκε.

Ο πρωθυπουργός εμφάνισε την απομάκρυνση του διοικητή της ΕΥΠ και του γενικού γραμματέα του ως «θαρραλέα» ανάληψη ευθύνης από την πλευρά του. Επέκρινε δε τον ΣΥΡΙΖΑ πως η δική του κυβέρνηση ήταν που αφαίρεσε τον δεύτερο εισαγγελέα από την ΕΥΠ, τον οποίο η ΝΔ θα επαναφέρει.

Σε κάθε περίπτωση απέρριψε το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η παρακολούθηση πολιτικών προσώπων, καθώς δεν μπορούν «να νοιώθουν ότι είναι στο απυρόβλητο», επικαλούμενος μάλιστα την περίπτωση της Χρυσής Αυγής!

Αναλώθηκε στην ανακοίνωση «αλλαγών» στον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ που τάχα «ενισχύουν την λογοδοσία και την διαφάνεια» (όπως ο έλεγχος από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής), αλλά δεν αμφισβητούν ούτε στο ελάχιστο αυτό το αντιδραστικό και πολυδαίδαλο πλέγμα νόμων και ευρωενωσιακών οδηγιών, ιδίως ως προς το σκέλος των παρακολουθήσεων, διαμηνύοντας ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών «θα πρέπει να βελτιώσει και όχι να βαλτώσει τη δράση της».

«Σηκώνοντας το γάντι» της υποκριτικής αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, που αφήνει εκτός κάδρου αυτό ακριβώς το θεσμικό πλαίσιο φαλκίδευσης των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, το οποίο ενίοτε …οδηγεί και σε «αστοχίες», επέκρινε τον Αλ. Τσίπρα ότι ζητάει εκλογές για να οδηγήσει τη χώρα σε αστάθεια. «Πάει πολύ να με χαρακτηρίζετε αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης εσείς, που σας έχουν καταγγείλει πέντε πρώην συνεργάτες σας για παρακολουθήσεις», είπε. «Και εγώ πληροφορούμαι από έγκριτους δημοσιογράφους ότι υπήρξα θύμα συνακροάσεων την εποχή που ήμουν υποψήφιος πρωθυπουργός όπως και η σύζυγος και η κόρη μου», ανέφερε ακόμη, επικαλούμενος σχετικό δημοσίευμα.

Επέκρινε δε το ΠΑΣΟΚ πως η σύμπλευση του με τον ΣΥΡΙΖΑ «είναι απόλυτη» και σε αυτό το θέμα. «Γι αυτό και πολλοί φίλοι του ΠΑΣΟΚ διερωτούνται μήπως ψηφίζοντας Ανδρουλάκη τους προκύψει τελικά Τσίπρας», όπως είπε.

Υποστήριξε επίσης πως συμφέροντα «εντός και εκτός Ελλάδας» θέλουν αδύναμη την κυβέρνηση. «Γνωρίζω καλά και τις δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας που δεν άντεξαν το δρόμο της δυτικής, φιλελεύθερης πορείας που σταθερά έχει επιλέξει η πατρίδα μας. Σε όλους αυτούς να απευθύνω σταράτα λόγια: Στην Ελλάδα του 2022 δεν θα αναστηθούν τα λιμάνια από τα οποία κάποιοι ζητούσαν ρούβλια ή δραχμές», ανέφερε.

902.gr

Αλήθειες και ψέματα για το λιμό στην Ουκρανία, Νίκος Μόττας