Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προκλητικός Μητσοτάκης: Χαρακτήρισε «επαγγελματίες τραυματίες» τα θύματα αστυνομικής βίας στο ΑΠΘ!

Την στιγμή που με εντολή της κυβέρνησής του το ΑΠΘ έχει μετατραπεί σε… κάμπινγκ αστυνομικών δυνάμεων και η βία κατά των φοιτητών από τα ΜΑΤ οργιάζει, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης επέλεξε να αναφερθεί απαξιωτικά στα θύματα της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας αποκαλώντας τους «επαγγελματίες τραυματίες».

Μιλώντας την Παρασκευή από το βήμα του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά σε ζητήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης – την οποία η κυβέρνηση του διαλύει ακολουθώντας τα βήματα των προκατόχων της του ΣΥΡΙΖΑ -και αναρωτήθηκε «πότε η κατασκευή μιας βιβλιοθήκης θεωρείται καταπάτηση του ασύλου, πότε λίγοι κρανιοφόροι βαφτίζονται χιλιάδες φοιτητές και πότε οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων αποδεικνύονται επαγγελματίες τραυματίες;», κάνοντας λόγο για τρολς που «συμπληρώνει η κομματική προπαγάνδα».

«Επαγγελματίες τραυματίες» λοιπόν, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη, οι φοιτητές με τα ανοιγμένα κεφάλια. «Κατασκευή βιβλιοθήκης», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το κλίμα αστυνομοκρατίας που έχει επιβληθεί στο ΑΠΘ…

Όσο για τα «τρολς» της «κομματικής προπαγάνδας», είναι ο τομέας που η Νέα Δημοκρατία έχει αριστεύσει με τις «ομάδες αλήθειας» και τους στρατούς των πληρωμένων τουιτεράδων που χτυπούν υπερωρίες για να υπερασπιστούν το κυβερνητικό αφήγημα.

Πανεπιστήμια: Ή με τα ΜΑΤ ή με τους φοιτητές

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων