Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προς δήμαρχο Κόνιτσας: Η μόνη θέση που αξίζει στην Φρειδερίκη είναι στον απόπατο της ιστορίας

Το χρονοντούλαπο με τους βρυκόλακες της πιο μαύρης ιστορίας φαίνεται πως άνοιξε ο δήμαρχος Κόνιτσας Νίκος Εξάρχου, ο οποίος εκδήλωσε την επιθυμία να επανατοποθετήσει στην πόλη άγαλμα της αλλήστου μνήμης βασίλισσας Φρειδερίκης!

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στο τοπικό κανάλι Ήπειρος TV1, ο δήμαρχος σημείωσε: «Έχουμε το άγαλμα της βασιλίσσης Φρειδερίκης, ένα ιστορικό άγαλμα για την τοποθέτηση του οποίου υπάρχουν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά κανένας δεν μιλάει για αυτό…»! Μάλιστα, για να υπεραμυνθεί της πρότασης του ανέφερε πως μια τέτοια πράξη θα μετέτρεπε την Κόνιτσα σε… τουριστικό προορισμό, φέρνοντας ως παραδείγματα τους Μπολσεβίκους που – σύμφωνα με τον ίδιο – δεν κατέστρεψαν κανένα άγαλμα στην Ρωσία (sic) αλλά και τα κρεματόρια της Γερμανίας!

«Θα πρέπει να αναδείξουμε ότι έχει σχέση με την ιστορία μας… Θα πρέπει να τελειώνουν τα εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα..» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Εξάρχου.

Πράγματι η βασίλισσα Φρειδερίκη έχει, δυστυχώς, σχέση με την ιστορία του τόπου. Η φασίστρια Φρειδερίκη, ταγματάρχης της νεολαίας του Χίτλερ, πρωταγωνίστησε σε μια απο τις πιο μαύρες περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Μηχανορράφος, άρρωστη αντικομμουνίστρια και διεφθαρμένη μέχρι το κόκκαλο, είναι υπεύθυνη για χιλιάδες εκτελέσεις και δολοφονίες αγωνιστών στα χρόνια του Εμφυλίου και αργότερα. Όπως είναι επίσης υπεύθυνη για το παιδομάζωμα του 1948-49 και το εμπόριο βρεφών με εύπορους «πατριώτες» εξ Αμερικής και όχι μόνο.

«Θα πρέπει να τελειώνουν τα εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα» μας είπε ο κ. δήμαρχος. Μόνο που με την άθλια πρόταση του ουσιαστικά επαναφέρει και τρέφει τέτοια σύνδρομα, επιχειρώντας να «ξεπλύνει» φρικιαστικές προσωπικότητες της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας όπως η Φρειδερίκη.

Ο λαός της Κόνιτσας, της Ηπείρου, συνολικά της Ελλάδας γνωρίζει πως για την Φρειδερίκη και τους βρυκόλακες ομοιδεάτες της μια και μόνο θέση αξίζει: Στον απόπατο της ιστορίας.

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων