Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρόεδρος Εφετών: Συνυπογράφει την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών περί συναθροίσεων

Συνυπογράφει την από 15/11/2020 ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με τίτλο «Σύνταγμα και απαγόρευση συναθροίσεων», σύμφωνα με γραπτή δήλωσή της η Πρόεδρος Εφετών ε.τ., πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, Αγγελική Λαϊνιώτη, σχετικά με την απαγόρευση των συναθροίσεων.

«Η σοβαρή υγειονομική κατάσταση, την οποία βιώνει η χώρα μας, όπως και οι λοιπές χώρες της Ευρώπης, δεν αποτελεί επαρκή δικαιολογία ούτε για τον περιορισμό των Συνταγματικών ελευθεριών ούτε για την φαλκίδευση, απενεργοποίηση ή κατάργηση των στοιχείων της εθνικής μας ταυτότητας και της μακραίωνης ιστορίας μας», τονίζει. «Και μάλιστα κατά μείζονα λόγο όταν αυτά φέρουν τον μανδύα του ‘Αποφασίζομεν και διατάσσομεν’, σημειώνει η κ. Λαϊνιώτη.

«Υπάρχουν τρόποι προφύλαξης από τον ιό και αυστηρά μέτρα που μπορούν να ληφθούν, χωρίς να παραλειφθεί ο στοιχειώδης – ενόψει των συνθηκών – εορτασμός του Πολυτεχνείου, όπως -δυστυχώς– παραλείφθηκαν η Ανάσταση και το Πάσχα, η 25η Μαρτίου και η 28η Οκτωβρίου. Δεν το απαιτεί μόνο η Δημοκρατία αλλά και η ιστορία της πατρίδας», καταλήγει.

«Ο Χικμέτ στην Ελλάδα», του Ηρακλή Κακαβάνη