Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρόστιμα στους μαθητές που δε θα επιστρέφουν στο σπίτι μετά το σχολείο!!!!

Πρόστιμα στους μαθητές αντί για μέτρα προστασίας στα σχολεία επιλέγει η κυβέρνηση.  Αντιμέτωποι με χρηματικό πρόστιμο θα βρεθούν οι μαθητές που δεν επιστρέφουν σπίτια τους μετά το σχολείο (στις πολυπληθείς αίθουσες), όπως δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, με αφορμή το άνοιγμα γυμνασίων και Λυκείων την επόμενη εβδομάδα.

Μιλώντας στο Mega η υφυπουργός δήλωσε σχετικά «θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά τα οποία δεν τηρούν τους κανόνες οι οποίοι είναι κανόνες για όλο τον πληθυσμό». Διευκρίνισε πως μετά το πέρας των μαθημάτων, τα παιδιά θα έχουν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να επιστρέφουν στο σπίτι τους, αλλά όχι απεριόριστο χρόνο.

Αυτά τη στιγμή που η κυβέρνηση συστηματικά μήνες τώρα κωφεύει στις δραματικές εκκλήσεις  και προτάσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών για την ασφαλή επανέναρξη των σχολείων.

Από τις ανακοινώσεις του υπουργείου το άνοιγμα γίνεται περίπου με τους ίδιους όρους του φθινοπώρου χωρίς να ικανοποιείται κανένα από τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών οι οποίοι διεκδικούσαν: επιπλέον αίθουσες για να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, προσλήψεις επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού και μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, ουσιαστική ιχνηλάτηση και μέτρα εκεί που εντοπίζονται κρούσματα.

Ακόμα και τα τεστ που ανακοίνωσε ότι θα γίνουν μέσω πλατφόρμας μετά από αίτημα των εκπαιδευτικών, σε συνδυασμό με μια περιορισμένη τυχαία δειγματοληψία, δεν μπορούν να δώσουν με σαφήνεια την εικόνα διάδοσης του ιού στα σχολεία. Όσο για τα εμβόλια, με βάση το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης, οι εκπαιδευτικοί θα αποκτήσουν ικανοποιητική ανοσία, αφού κλείσουν τα σχολεία για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει τους γονείς σε δίλημμα και φόβο κατά πόσο τα παιδιά τους βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον από την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας τους.

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβελααρ, Μια ιστορία εκμετάλλευσης στις αποικίες καφέ»