Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Π. Κατάρας (ΠΑΜΕ): Όλοι στην απεργία – Μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία ότι θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας

Συνέντευξη στην ΕΡΤ ΟPEN και στην εκπομπή Ατέχνως έδωσε ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τύπου – Χάρτου και μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, ενόψει της αυριανής απεργίας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» της κυβέρνησης.

Όπως τόνισε, η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι-χέρι με την καταστολή, καθώς το πολυνομοσχέδιο φέρνει την ισοπέδωση όσων εργασιακών δικαιωμάτων είχαν απομείνει όσον αφορά τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Κατήγγειλε ότι η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, είναι χρόνιο αίτημα του ΣΕΒ και άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, ώστε να μην ισχύουν εργατικά δικαιώματα σε συγκεκριμένες περιοχές.

Κατήγγειλε το ηλεκτρονικό μητρώο, όπου θα καταχωρούνται συνδικαλιστικές οργανώσεις, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που συμμετέχουν στα σωματεία, γεγονός που ουσιαστικά συνιστά φακέλωμα των εργαζομένων, ενώ επισήμανε τις αρνητικές επιπτώσεις της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Κατήγγειλε επίσης τη στάση ομάδας των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, που στηρίζοντας τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και των εργοδοτών, παρά τις αποφάσεις δεκάδων Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και σωματείων σε όλη τη χώρα, επιχείρησε να υπονομεύσει την αυριανή απεργία, για να περάσει το νομοσχέδιο με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις.

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία, για να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία ότι θα υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.