Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρατσιστικό παραλήρημα κατά μεταναστών από τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Αλέκο Αλεξανδρή

Σε χυδαίο ρατσιστικό παραλήρημα προέβη, μέσω του προσωπικού του προφίλ στο Facebook, o παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Αλέκος Αλεξανδρής.

Στην ανάρτησή του, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής (έπαιξε, μεταξύ άλλων, στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό), υπερασπίσθηκε το ρατσιστικό μπάρμπεκιου που διοργανώνουν ακροδεξιές ομάδες κοντά σε δομές χώρων κράτησης των μεταναστών, ενώ επιδόθηκε σε ένα παραλήρημα ρατσισμού, μίσους και ξενοφοβίας, απευθυνόμενος με εξαιρετικά υβριστικούς χαρακτηρισμούς σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Το σχόλιό του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις (αν και υπήρξαν κι εκείνοι που του απέδωσαν τα εύσημα) και δεκάδες αρνητικά σχόλια. Ενδεχομένως γι’ αυτόν τον λόγο αυτό, έσπευσε λίγη ώρα αργότερα να κατεβάσει την αθλιότητα που δημοσίευσε.

alexandris1

Αν και αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο, δεν είναι η πρώτη φορά που εν λόγω αθλητής προκαλεί με δηλώσεις του. Προ ολίγων ετών εγκαλούσε τους διαιτητές για το γεγονός ότι καταλόγιζαν ως πέναλτι τις… βουτιές που ο ίδιος έκανε με τη φράση: «Καλά, εγώ έπεσα για το πέναλτι, εσύ πρέπει να το δώσεις;».

Πρόκειται, ως φαίνεται, για άλλη μια περίπτωση που αποδεικνύει πως μπορεί κάποιος να είναι πολύ μεγάλος ως αθλητής αλλά ταυτόχρονα πολύ «μικρός» ως άνθρωπος…