Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρεσιτάλ ρατσισμού από τον περιφερειάρχη Βόρειου Αιγαίου

Σε ένα ρεσιτάλ ρατσισμού επιδόθηκε χτες ο περιφερειάρχης Βόρειου Αιγαίου, Κ. Μουτζούρης, στην ομιλία του στη συγκέντρωση στη Μυτιλήνη, που διοργάνωσε μαζί με άλλους τοπικο-διοικητικούς φορείς. Μια ομιλία αφενός μεν «αβάντα» στα κυβερνητικά μέτρα, αφετέρου με πολλές λαθροχειρίες, αφού κατέστησε θύτες τα θύματα, δηλαδή, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα τοπικών ιστοσελίδων ανέφερε, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά: «Μα ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι η ζωή των νησιών έχει αλλοιωθεί σε μεγάλο βαθμό; Οτι δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο σύστημα Υγείας, ότι δεν μπορούμε να εξυπηρετηθούμε από τις τράπεζες; Οτι το σχολικό μας σύστημα έχει φορτιστεί υπέρμετρα;». Ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι για τα προβλήματα αυτά δεν φταίνε η ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική και οι περικοπές, αλλά οι χιλιάδες ξεριζωμένοι άνθρωποι που έρχονται στη χώρα μας για να γλιτώσουν τη ζωή τους. Ουσιαστικά, επανέλαβε, με δικά του λόγια, τη λογική της Χρυσής Αυγής και των ακροδεξιών μορφωμάτων…

Σε άλλο σημείο ο περιφερειάρχης ανέφερε: «Θέλουμε αποτροπή». Πρόσθεσε δε κινδυνολογώντας ότι «έχει αλλάξει βιαίως η ζωή μας. Στις χώρες της Ευρώπης έχουν αλλοδαπούς. Αλλά αυτές οι χώρες ήταν αποικίες και μεταφέρθηκαν ως δούλοι οι άνθρωποι. Θέλουν να μας επιβάλουν άλλον τρόπο ζωής, άλλη θρησκεία». Με τα λόγια αυτά στην ουσία αναπαρήγαγε χρυσαυγίτικα επιχειρήματα περί εισβολέων που προσπαθούν να αλλάξουν τη σύνθεση του πληθυσμού της χώρας.

Λες και παπαγάλιζε τα πρωτοσέλιδα ακροδεξιών φασιστικών φυλλάδων τύπου «Ελεύθερης Ωρας» και «Μακελειού», ο Κ. Μουτζούρης αναφέρθηκε σε ένα σχέδιο «υποκατάστασης πληθυσμού». Και είπε, θυμίζοντας άλλες εποχές: «Η πατρίς κινδυνεύει. Θέλουμε πίσω τα νησιά μας, θέλουμε πίσω τη ζωή μας». Κάλεσε την κυβέρνηση να εντείνει ακόμα περισσότερο την καταστολή κατά προσφύγων και μεταναστών. Αλλωστε, αποτροπή κατά των ξεριζωμένων εφαρμόζει και η κυβέρνηση με την ενίσχυση των μέτρων καταστολής στα σύνορα.

Πηγή: Ριζοσπάστης