Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρόδος: Σκότωσε την πρώην σύντροφό του στη μέση του δρόμου και αυτοκτόνησε

Νεκρή έπεσε σήμερα το μεσημέρι, μία γυναίκα 32 ετών, στη συνοικία Ροδίνι, στην πόλη της Ρόδου, από τα πυρά ενός άνδρα ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η άτυχη εκπαιδευτικός βρισκόταν έξω από το αυτοκίνητό της επί της οδού Μόσχας όταν ένας άνδρας την πλησίασε και την πυροβόλησε δύο φορές με καραμπίνα.

Η άτυχη γυναίκα σκοτώθηκε ακαριαία, είχε μόλις παρκάρει το αυτοκίνητό της στην οδό Μόσχας, πιθανότατα για να πάει στο σπίτι της που σύμφωνα με την «Ροδιακή» βρίσκεται σε παράλληλη οδό από το σημείο του εγκλήματος. Οι δράστες φέρονται ότι καραδοκούσαν μέσα στο δικό τους αυτοκίνητο που είχαν παρκάρει σε απόσταση λίγων μέτρων. Μόλις την είδαν, ξεπάρκαραν, πέρασαν δίπλα της και ο συνοδηγός την πυροβόλησε εν ψυχρώ.

Αμέσως μετά ο δράστης φέρεται να διέφυγε με νοικιασμένο αυτοκίνητο που σύμφωνα με τις μαρτυρίες οδηγούσε συνεργός του.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο δράστης που ήταν πρώην συντροφός της, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του καθώς είχε αυτοπυροβοληθεί. Στο σημείο φέρεται να βρέθηκε και σημείωμα ότι δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς την κοπέλα που σκότωσε. Το θύμα ήταν δασκάλα σε τμήμα ειδικής αγωγής, είχε προσωπική σχέση με τον δράστη την οποία φέρεται να διέκοψε περίπου πριν από έναν μήνα.

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων