Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σαλιγκάρια… και κατακάθια

Σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή βγαίνουν διάφοροι μεγαλοδημοσιογράφοι και παραπονιούνται επειδή οι Ελληνες ευρωβουλευτές δεν ψήφισαν σύσσωμοι το άθλιο αντικομμουνιστικό «κοινό ψήφισμα» του Ευρωκοινοβουλίου. Στρέφουν μάλιστα τα βέλη τους κυρίως στους ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, που είτε απείχαν, είτε καταψήφισαν το κείμενο, το οποίο εξισώνει τον φασισμό με τον κομμουνισμό. Είναι φανερό ότι θα ήθελαν το κατάπτυστο ψήφισμα να περάσει αμάσητο και ομόφωνα, πράγμα που αποτράπηκε. Το ΚΚΕ, άλλωστε, γρήγορα και άμεσα αποκάλυψε και κατήγγειλε το περιεχόμενο του ψηφίσματος, καλώντας όλους τους ευρωβουλευτές (εκτός των φασιστικών μορφωμάτων) να απορρίψουν την άθλια παραχάραξη της Ιστορίας που επιχειρείται με το ψήφισμα, το οποίο εξισώνει ανιστόρητα το τέρας του φασισμού με τον κομμουνισμό, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο για να νικηθεί η φασιστική σκλαβιά στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά τροφοδοτώντας και τον αγώνα για να κτιστεί μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ενώ προτείνει και «μέτρα» σε βάρος Κομμουνιστικών Κομμάτων, δραστηριοτήτων και συμβόλων.

Οπως σημείωνε μάλιστα η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε επιστολή της προς τους ευρωβουλευτές, μεταξύ αυτών και των ελληνικών κομμάτων, «με επίγνωση των ιδεολογικών και πολιτικών διαφορών μας, σας καλούμε να καταδικάσετε και να καταψηφίσετε τα ψηφίσματα αυτά (…) γιατί ο αντικομμουνισμός δεν αποτελεί μέσο ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά δηλητήριο και εργαλείο πολιτικών διώξεων και κατατρεγμών των λαών».

Οσοι λοιπόν υπερασπίζονται το ανιστόρητο αυτό κατασκεύασμα και διαμαρτύρονται για τη μη ψήφισή του από Ελληνες ευρωβουλευτές, δίνουν στην πραγματικότητα άλλοθι στην εγκληματική ιδεολογία του ναζισμού και ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για το λαό. Καθόλου τυχαία, ο πρώτος που έτρεξε να επικαλεστεί το ψήφισμα ήταν ο ναζιστής Λαγός, ευρωβουλευτής που εκλέχτηκε με τη Χρυσή Αυγή, ζητώντας με εμετικό αντικομμουνισμό να αλλάξει όνομα η οδός Στάλινγκραντ στις Βρυξέλλες. Σ’ αυτά τα φασιστικά κατακάθια δίνουν αέρα όσοι στηρίζουν το ψήφισμα και συνολικά τον αντικομμουνισμό της ΕΕ.

Πηγή: Ριζοσπάστης