Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σοκαριστικό βίντεο: Διανομέας παρασύρεται από τα ορμητικά νερά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σε ορμητικά ποτάμια μετατράπηκαν δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της σφοδρής νεροποντής που έπληξε την πόλη το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σε βίντεο που έχει κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου αποτυπώνεται ένας διανομέας (delivery) να παρασύρεται στην κυριολεξία, μαζί με το μηχανάκι του, από την ένταση των νερών. Παρά την προσπάθειά του να κρατήσει όρθιο το μηχανάκι του, ο διανομέας χάνει την ισορροπία του και παρασύρεται για λίγα μέτρα. Το συμβάν έγινε σε περιοχή του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Οι εικόνα του εργαζόμενου να παλεύει να μην πνιγεί ή τραυματιστεί σοβαρά μέσα στο κέντρο της πόλης είναι σοκαριστική! Πέραν της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων προστασίας αναδεικνύεται η εγκληματική εργοδοτική ασυδοσία που, μπροστά στα κέρδη της δεν λογαριάζει τίποτα. Ευθύνες, βέβαια, έχουν και όσοι – αδιαφορώντας για την σωματική ακεραιότητα των διανομέων – παραγγέλνουν φαγητό η καφέ εν μέσω εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Τα αιτήματα του Συνδικάτου Εργαζομένων στις Τουριστικές-Επισιτιστικές Επιχειρήσεις (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Χαλκιδικής, να εφαρμοστεί άμεσα η ΚΥΑ που ορίζει ότι σε ακραίες καιρικές συνθήκες δεν γίνονται διανομές και κανείς διανομέας να μη δεχτεί να βγει σε διανομή μέχρι να σταματήσει η μπόρα, και να περάσουν και κάποια λεπτά για να καθαρίσουν οι δρόμοι, είναι πιο επίκαιρα και αναγκαία από ποτέ.

Αλήθειες και ψέματα για το λιμό στην Ουκρανία, Νίκος Μόττας