Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στις 13:00 η συνεδρίαση της Επιτροπής Επιδημιολόγων – Στις 18:00 ανακοινώσεις από τον Θ. Πλεύρη

Συνεδριάζει σήμερα, στις 13:00, η Επιτροπή Επιδημιολόγων και στις 18:00 θα γίνουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, χωρίς παρουσία δημοσιογράφων και με pool της ΕΡΤ.

Το ενδεχόμενο επιβολής οριζόντιων περιοριστικών μέτρων και lockdown απέκλεισε κατηγορηματικά ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Υπενθυμίζουμε ότι χτες είχαμε «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων, καθώς καταγράφηκαν 5.449 νέες μολύνσεις,  που αποτελεί και τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από την αρχή της επιδημίας. Ταυτόχρονα και οι σκληροί δείκτες της πανδημίας βρίσκονται σε συνεχή άνοδο. Καταγράφηκαν 52 θάνατο ενώ σε 430 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Όσον αφορά την κατανομή των κρουσμάτων, η Αττική σημείωσε έπειτα από αρκετό καιρό τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων (1.021) και τη Θεσσαλονίκη «χτύπησε» κόκκινο ακόμη μια φορά με 828 νέες μολύνσεις. Σε τριψήφιους αριθμούς κρουσμάτων κινήθηκαν άλλες 12 ακόμα Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) της χώρας – ενδεικτικά, η Λάρισα με 339 διαγνώσεις, η Μαγνησία με 242, η Αχαΐα με 171, ο Έβρος με 167 και η Πέλλα με 152.

vivlio mpelogiannis