Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συγχαρητήριο μήνυμα Δ. Κουτσούμπα στον νέο Πρόεδρο της Κούβας Μιγκέλ Μάριο Ντίας-Κανέλ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, απέστειλε μήνυμα στον νέο Πρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου της Κούβας Μιγκέλ Μάριο Ντίας-Κανέλ, στο οποίο τον συγχαίρει για την εκλογή του και εκφράζει τη διεθνιστική αλληλεγγύη του ΚΚΕ στην Κούβα.

Το μήνυμα του κ. Κουτσούμπα έχει ως εξής:

«Σύντροφο Μιγκέλ Μάριο Ντίας Κανέλ Μπερμούντες

Πρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου της Κούβας

Αγαπητέ σύντροφε,

Σε συγχαίρω για την εκλογή σου και σου εύχομαι υγεία και καλή δύναμη στην άσκηση των νέων καθηκόντων που ανέλαβες.

Η Κούβα μπορεί να υπολογίζει στην αλληλεγγύη και τη φιλία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ) που διαχρονικά στέκεται διεθνιστικά στο πλευρό της Κουβανικής Επανάστασης και των δικαιωμάτων του κουβανικού λαού.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Δημήτρης Κουτσούμπας

Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ»

Υπενθυμίζουμε ότι ο μέχρι πρότινος πρώτος αντιπρόεδρος της κουβανικής κυβέρνησης, ο Μιγκέλ Μάριο Ντίας-Κανέλ Μπερμούντες, εξελέγη νέος πρόεδρος της Κούβας, διαδεχόμενος τον Ραούλ Κάστρο. Προτάθηκε χθες από την Εκλογική Επιτροπή της Εθνοσυνέλευσης για τη θέση του Προέδρου του Κρατικού Συμβουλίου και στη σημερινή ψηφοφορία έλαβε 603 από τις 604 ψήφους.

Ο Μιγκέλ Μάριο Ντίας-Κανέλ δεσμεύτηκε, επίσης, ότι «θα αλλάξει ό,τι χρειάζεται να αλλαχθεί», ενώ ταυτόχρονα θα υπερασπιστεί και θα «τελειοποιήσει» την επανάσταση. Ανέφερε, ακόμη, πως «είναι απολύτως ξεκάθαρο πως μόνο το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας εγγυάται την ενότητα του έθνους και του λαού».

Μιγκέλ Ντιάζ-Κανέλ: Ποιός είναι ο νέος πρόεδρος της Κούβας;