Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συζήτηση στη Bουλή της επίκαιρης επερώτησης του ΚΚΕ για την υγεία: λαϊκές ανάγκες και Υγεία – Εμπόρευμα δεν συμβιβάζονται!

Σε χτεσινό μας ρεπορτάζ με τίτλο “Η πανδημία έκανε «φύλλο – φτερό» αυτό το σύστημα Υγείας που υπάρχει σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες” σταθήκαμε αναλυτικά  στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προς τον υπουργό Υγείας με θέμα τις οδυνηρές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής σε βάρος της υγείας του λαού, με στόχο να αναδείξει τους όρους που απαιτούνται για την προστασία της υγείας του λαού, σε σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου και την ολοένα αυξανόμενη εμπορευματοποίηση που υπερασπίζονται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και από κοντά τα άλλα αστικά κόμματα και η οποία φέρει τη σφραγίδα της ΕΕ.

Η συζήτηση άλλωστε το επιβεβαίωσε, με τις απαντήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, του υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη, να παρουσιάζουν ως μόνο «φάρμακο» την πολιτική που έχει αποδειχθεί «φαρμάκι», ξεκαθαρίζοντας πως το «νέο ΕΣΥ» που προωθεί έχει ως πρώτο και κύριο στόχο τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και προαναγγέλλοντας τη συνέχιση της εμπορευματοποίησης του συστήματος Υγείας, για να προσφέρει ακόμα περισσότερο χώρο στους επιχειρηματικούς ομίλους.

«Από τα ίδια υλικά» οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστήριξε την επιχειρηματική δράση στην Υγεία αρκεί να έχει «συμπληρωματικό ρόλο», αλλά και το τάισμα με «ζεστό» χρήμα των κλιναρχών για «επίταξη» – μαϊμού Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αρκεί «το ποσόν να είναι λογικόν», ζητώντας κατόπιν αυτών «κοινό αντικυβερνητικό μέτωπο» από τα υπόλοιπα κόμματα, προκειμένου προφανώς να έρθει αυτός στην κυβέρνηση για να ακολουθήσει την ίδια εγκληματική πολιτική.

Κάνοντας την πολιτική αυτή «φύλλο και φτερό», ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και οι υπόλοιποι βουλευτές του Κόμματος με τις παρεμβάσεις τους ανέδειξαν ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα καλό από την πολιτική που και στην Υγεία διαμορφώνεται με κριτήριο την καπιταλιστική κερδοφορία, και την οποία όλες διαδοχικά οι κυβερνήσεις υπηρετούν. Ανέδειξαν ότι οι εξελίξεις στον τομέα της Υγείας επιβεβαιώνουν πως ο λαός έχει μπροστά του δύο δρόμους ανάπτυξης: Αυτόν που έχει ως κριτήριο την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και τον σημερινό, που αντιμετωπίζει και την Υγεία ως εμπόρευμα, με τραγικές συνέπειες.

🔻 Δείτε στο σημερινό Ριζοσπάστη: Υγεία – εμπόρευμα και λαϊκές ανάγκες δεν συμβιβάζονται!
🔻 «Σφυροκόπησαν» την πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας με τις τοποθετήσεις τους οι βουλευτές του ΚΚΕ
💱💲 Υπεράσπιση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία από τα άλλα κόμματα
«Δεν υπάρχει επίταξη δίχως αποζημίωση» λέει η ΝΔ, «λογικές τιμές» ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ