Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συλλαλητήριο – Δ. Κουτσούμπας: Το μεγαλύτερο όχι στον προϋπολογισμό να το πει ο λαός

Σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο των συνδικάτων και των μαζικών φορέων στο Σύνταγμα, ενάντια στον αντιλαϊκό, κρατικό προϋπολογισμό. «Φτώχεια, ανεργία, αυταρχισμός. Θηλειά για το λαό, ο προϋπολογισμός», το σύνθημα που κυριαρχεί στο συλλαλητήριο.

Επίσης, πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, παραβρίσκεται στο χώρο του συλλαλητηρίου των συνδικάτων και των φορέων στο Σύνταγμα, ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό.

athina syllalhthrio 7

Οι διαδηλωτές έφτασαν στο χώρο του συλλαλητηρίου, με προσυγκεντρώσεις που ξεκίνησαν νωρίτερα από καθορισμένα σημεία της Αθήνας.

Μας θέλουν να δουλεύουμε 12ώρες την μέρα, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ανάπαυση. Να μετράμε κάθε μέρα νεκρούς εργάτες γιατί διαλύουν κάθε μέσο προστασίας, να κάνουν το ΣΕΠΕ δεξί χέρι της εργοδοσίας.  Δεν θα δεχτούμε να γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα. Οι αγώνες και οι νίκες των εργατών της EFOOD, της COSCO και αλλού έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι οργανωμένοι και αποφασισμένοι μπορούν. Το δίκιο είναι με το μέρος μας. εμείς παράγουμε τον πλούτο Τώρα Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ακούγεται από τα μεγάφωνα.

Μέσα στη βουλή λέμε ένα μεγάλο όχι στο αντιλαϊκό προϋπολογισμό, το μεγαλύτερο όχι πρέπει να το πει ο λαός δυναμώνοντας τους αγώνες του,  τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το συλλαλητήριο συνδικάτων στο Σύνταγμα.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Μέσα στη Βουλή λέμε ένα μεγάλο “όχι” στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό. Όμως το μεγαλύτερο “όχι” πρέπει να το πει ο ίδιος ο ελληνικός λαός, δυναμώνοντας τους αγώνες του, τη συμμαχία του, ανατρέποντας τους αρνητικούς συσχετισμούς, ανατρέποντας όλους τους υπηρέτες μιας αδίστακτης εξουσίας.»

902.gr