Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις Ρομά για τον πυροβολισμό του 16χρονου

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των Ρομά για τον πυροβολισμό στο κεφάλι του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Ένταση προκλήθηκε για λίγη ώρα κοντά στον καταυλισμό που βρίσκεται πίσω από το Νομισματοκοπείο, όταν ομάδα Ρομά βγήκαν στη άκρη της Λ. Μεσογείων και έκαψαν δύο λάστιχα. Η φωτιά έσβησε χωρίς να χρειαστεί να κλείσει ο δρόμος.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, νωρίτερα το πρωί η αστυνομία προχώρησε στο κλείσιμο της Περιφερειακής Αιγάλεω λόγω αντικειμένων που πέταξαν ομάδες Ρομά μετά από συμπλοκή με την αστυνομία.

Ολονύχτιες διαμαρτυρίες Ρομά για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό

Εντονες διαμαρτυρίες το βράδυ σε Θεσσαλονίκη και Αττική από ομάδες Ρομά για τον πυροβολισμό στο κεφάλι 16χρονου από αστυνομικό.

Για δεύτερη νύχτα στη δυτική Θεσσαλονίκη συνεχίστηκαν οι διαμαρτυρίες με οδοφράγματα, φωτιές και πετροπόλεμο. Ένταση σημειώθηκε στο κτίριο της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, στη Μενεμένη.

Ένταση εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα και στην οδό Λαγκαδά, μετά την πεζογέφυρα της Σταυρούπολης. Στο σημείο αυτό, οι διαμαρτυρόμενοι απέκλεισαν για δύο ώρες το οδόστρωμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν χημικά και στα δύο σημεία των εντάσεων.

Στην Αττική, ένταση σημειώθηκε στην Αυλίζα Αχαρνών κατά τη διαμαρτυρία Ρομά. Εγινε γνωστό ότι τραυματίσθηκαν αστυνομικοί.

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα