Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνταγή για ριζότο με κοτόπουλο

Υλικά:

• 1 στήθος κοτόπουλο
• 1 κρεμμύδι
• 1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
• 1 φλιτζάνι ρύζι καρναρόλι (ή άλλο κατάλληλο ρύζι)
• 1/2 κόκκινη πιπεριά
• 1/2 κίτρινη πιπεριά
• 1/2 πορτοκαλί πιπεριά
• αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε το κοτόπουλο σε ένα κατσαρολάκι με 1 λίτρο νερό.

Μόλις είναι έτοιμο (το δοκιμάζουμε αν τρυπιέται εύκολα), βγάζουμε το κοτόπουλο από το κατσαρολάκι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το ζωμό το φυλάμε χωριστά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατά προτίμηση σε ένα γουόκ τσιγαρίζουμε το βούτυρο με το κρεμμύδι και τις πιπεριές (αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μερικούς κόκκους καλαμπόκι). Μόλις μαλακώσουν τα υλικά προσθέτουμε το ρύζι ωμό και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο από το ζωμό στο γουόκ μέχρι να καλυφθεί το ρύζι.

Μόλις το ρύζι απορροφήσει το ζωμό προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο-λίγο ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι. Δηλαδή προσθέτουμε λίγο ζωμό, μόλις απορροφηθεί δοκιμάζουμε το ρύζι, αν δεν είναι έτοιμο ρίχνουμε κι άλλο ζωμό κ.ο.κ. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε όλο το ζωμό.