Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους Αντόνοφ στην Καβάλα

Πτώση μεταγωγικού αεροσκάφους τύπου Αντόνοφ 10, με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων, ναυτικά μίλια δυτικά της Καβάλας με τις έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το αεροσκάφος φλέγεται ενώ ακούστηκαν εκρήξεις. Όπως περιγράφει κάτοικος: «Γιώργο, είμαι χωριό. Ακουστηκε το αεροπλάνο σα να πετάει πάνω από τα κεφάλια μας και μετά ένας δυνατός θόρυβος. Γίνεται πανικός. Ακούγονται σειρήνες και ελικόπτερα.Για αρκετή ώρα γίνονταν εκρήξεις και βφωτιζε ο ουρανός.. Τα ελικόπτερα ακούγονται συνέχεια. Μπλάκ άουτ σε όλη την περιοχή»

Το θηριώδες μεταγωγικό αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τη Σερβία με προορισμό την Ιορδανία και φέρεται να εκτελούσε εμπορική πτήση μεταφορών χωρίς επιβάτες πέραν του πληρώματος.

Ο πιλότος ανέφερε βλάβη σε κινητήρα και αμέσως έλαβε άδεια έκτακτης προσγείωσης από το αεροδρόμιο της Καβάλας, αλλά χάθηκε το στίγμα στα δέκα ναυτικά μίλια δυτικά της Καβάλας.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα kavalanews, ενδέχεται να προσέκρουσε σε πυλώνα ηλεκτρισμού με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη και διακοπή ρεύματος στην περιοχή.

Πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα έχουν φτάσει στο σημείο, το οποίο έχουν αποκλείσει οι αστυνομικές δυνάμεις, ενώ πιο μακριά βρίσκονται κάτοικοι των γύρω χωριών που θέλησαν να δουν τι συμβαίνει.

Η πυροσβεστική καλεί τους πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο να απομακρυνθούν. Σύμφωνα με το voria.gr, στα γύρω χωριά διακόπηκε η ηλεκτροδότηση. Οι αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή σε ακτίνα 500 μέτρων.

Αλήθειες και ψέματα για το λιμό στην Ουκρανία, Νίκος Μόττας