Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

Σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού.

«Οι δρόμοι θα πάψουν να είναι κλειστοί ασυλλόγιστα, απροειδοποίητα και μοιρολατρικά», ανέφερε ο Μ. Χρυσοχοίδης, καθώς η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να κλιμακώσει τις προσπάθειες περιορισμού της λαϊκής διαμαρτυρίας, προκειμένου να θωρακίσει την πολιτική στήριξης του κεφαλαίου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επέμεινε στο δόγμα «νόμος και τάξη» με πρόσχημα τα διάφορα «άβατα» και δήλωσε πως «έχουμε πολλή δουλειά, δεν πρόκειται να σταματήσουμε έως ότου καθαρίσουμε τις πόλεις από την εγκληματικότητα».

Σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τα φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας και καταστολής που πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα, έκανε λόγο για «μεμονωμένες περιπτώσεις» και υπέδειξε το Συνήγορο του Πολίτη τάχα ως «πρόσθετο εχέγγυο προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» απέναντι σε τέτοιου είδους κρούσματα.

Κλιμάκωση της καταστολής προανήγγειλε και εις βάρος των προσφύγων και μεταναστών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο Έβρος σε λίγο θα είναι απολύτως κλειστός».

Πηγή: Ριζοσπάστης