Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Την Δευτέρα απεργούμε για (τί);…»

Γράφει η Ελένη Μακαντάση //
Κοινωνική Λειτουργός ΠΕ30
Γ.Γ., του Συλλόγου Βοηθητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Θεσσαλίας

Την Δευτέρα 11/10/2021 απεργούμε…

Γιατί είμαστε δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί και όχι επαίτες και τα σχολεία μας δεν είναι επιχείρηση κανενός.

Γιατί ενάμισι χρόνο τώρα έχουν διαταραχθεί οι αρχές και οι αξίες του δημοσίου και δωρεάν σχολείου που υπηρετούμε.

Γιατί δεν ανεχόμαστε καμία κατηγοριοποίηση ή υποβάθμιση  των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας

Για τα σχολεία μας που προσπαθήσαμε να λειτουργούν με συνέπεια σε συνθήκες πανδημίας, παρόλο που κληθήκαμε να χρησιμοποιήσουμε νέες μορφές στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Για όλους εκείνους τους μαθητές μας, που δεν είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν αυτές τις νέες μορφές εκπαίδευσης λόγω της μη ύπαρξης εποπτικών μέσων, που τώρα καλούνται να μπουν και να ενταχθούν μαθησιακά, συμπεριφορικά και κοινωνικά μέσα στις σχολικές τάξεις και δυσκολεύονται.

Γιατί κρατήσαμε ανοιχτά τα σχολεία ειδικής αγωγής με κίνδυνο τις ζωές μας και των μαθητών μας, χωρίς την ύπαρξη ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Για τα είκοσι πέντε παιδιά του κάθε τμήματος που κοιτούν με φόβο τον διπλανό τους μέσα στην τάξη επειδή δεν έχουν τον αναγκαίο χώρο να αισθανθούν ασφαλείς από την διασπορά οποιουδήποτε ιού.

Για τις δομές διάγνωσης και υποστήριξης που κάθε χρόνο αλλάζουν όνομα, αλλά δεν υφίστανται καμία ουσιαστική αλλαγή όπως την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε αυτές και την υλικοτεχνική τους αναβάθμιση.

Γιατί θέλουμε τα σχολειά μας καθαρά από φασιστικές απόψεις, δίχως μισαλλοδοξίες και ρατσισμούς και πρέπει εμείς να δώσουμε στους μαθητές μας το παράδειγμα καδικάζοντας το φασισμό από όπου κι αν προέρχεται.

Γιατί είμαστε δίπλα στους γονείς των μαθητών μας που πλήττονται τα εργασιακά τους δικαιώματα με το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, και τους θέλουμε και αυτούς δίπλα μας.

Γιατί διεκδικούμε επί της ουσίας αναβάθμιση του σχολείου μας με επαρκή χρηματοδότηση και κάλυψη όλων των κενών σύμφωνα με τις ανάγκες των μαθητών μας.

Γιατί δεν φοβόμαστε να διεκδικήσουμε όπως αποδείξαμε έως τώρα και ούτε θα φοβηθούμε να απαιτήσουμε ένα μέλλον καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας.

vardianos sta sporka 5