Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουρκία: Προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας για την… «Άλωση της Τριπολιτσάς»

«Η σφαγή της Ελλάδας στην Τρίπολη το 1821 δικάζεται. Το έγκλημα της Ελλάδας κατά της ανθρωπότητας, που μετέτρεψε την εξέγερση του 1821 κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε σφαγή περισσότερων από 50.000 Τούρκων, Εβραίων και Αλβανών στην Τρίπολη, θα οδηγηθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο».

Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak», επικαλούμενη δηλώσεις του προέδρου της Τουρκμενικής Ένωσης Γιορούκ του Τουρκικού Κόσμου Ιρφάν Τατλίογλου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τατλίογλου ηγείται προσπάθειας που έχει την στήριξη των πολιτικών κομμάτων της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης σκοπεύοντας να φέρει το ζήτημα της «σφαγής της Τριπολιτσάς» στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο!

«Οι πληροφορίες και τα έγγραφα της σφαγής θα συγκεντρωθούν σε φάκελο και βιβλίο, θα παρουσιαστούν στα διεθνή δικαστήρια φέρνοντας στο φως ότι πρόκειται για γενοκτονία, θηριωδία και σφαγή», φέρεται να δήλωσε ο Ιρφάν Τατλίογλου.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Δευτέρα έλαβε χώρα στην Άγκυρα εκδήλωση (φωτό) της επονομαζόμενης «Τουρκικής Ιστορικής Ένωσης» με τίτλο «Ελληνική εξέγερση και Τρόμος: Η Σφαγή της Τριπολιτσάς».

Με πληροφορίες από Daily Sabah, Yeni Safak.

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα