Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευρωβουλή: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση ψήφισαν το «πλυντήριο» για τα λόμπι και τις ΜΚΟ

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελ. Λύση ψήφι­σαν το «πλυ­ντή­ριο» του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου για τα λόμπι και τις ΜΚΟ με την κυνι­κή ομο­λο­γία ότι η ικα­νό­τη­τά τους «να επη­ρε­ά­ζουν τη λήψη απο­φά­σε­ων στο κοι­νο­βού­λιο απο­τε­λεί ζωτι­κό στοι­χείο της ευρω­παϊ­κής δημοκρατίας». 

Η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ κατα­ψή­φι­σε το κοι­νό ψήφι­σμα που θέλει να εμφα­νί­σει το σκάν­δα­λο δια­φθο­ράς και χρη­μα­τι­σμού που εξε­λίσ­σε­ται στην ΕΕ σαν ένα «μεμο­νω­μέ­νο περι­στα­τι­κό», που δήθεν αφο­ρά μόνο κάποιους διε­φθαρ­μέ­νους ευρω­βου­λευ­τές και παράγοντες.

Με το ψήφι­σμα προ­σπα­θούν να απο­συν­δέ­σουν το «Qatargate» από το σκάν­δα­λο όλων των σκαν­δά­λων: Το ότι η ίδια η ΕΕ λει­τουρ­γεί για τα συμ­φέ­ρο­ντα του κεφα­λαί­ου και αυτό είναι που γεν­νά­ει τη δια­φθο­ρά στους κόλ­πους της, τη δια­πλο­κή και τις συναλ­λα­γές «κάτω από το τρα­πέ­ζι» του πολι­τι­κού προ­σω­πι­κού της με τους μονο­πω­λια­κούς ομίλους.

Ο λαός δεν έχει να περι­μέ­νει τίπο­τα από την ΕΕ και τα κόμ­μα­τα που στη­ρί­ζουν όλο αυτό το «θερ­μο­κή­πιο σκανδάλων».

Τώρα χρειά­ζε­ται να δυνα­μώ­σει το ΚΚΕ, η μόνη δύνα­μη που απο­κα­λύ­πτει τους αντι­λαϊ­κούς σχε­δια­σμούς και μπαί­νει μπρο­στά για να καλυ­φθούν οι σύγ­χρο­νες λαϊ­κές ανάγκες.

ΕΟ ΚΚΕ: Το ψήφι­σμα του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου ξεπλέ­νει τα λόμπι, τις ΜΚΟ και τα συμ­φέ­ρο­ντα του κεφαλαίου

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο