Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουρκία: Προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας για την… «Άλωση της Τριπολιτσάς»

«Η σφα­γή της Ελλά­δας στην Τρί­πο­λη το 1821 δικά­ζε­ται. Το έγκλη­μα της Ελλά­δας κατά της ανθρω­πό­τη­τας, που μετέ­τρε­ψε την εξέ­γερ­ση του 1821 κατά της Οθω­μα­νι­κής Αυτο­κρα­το­ρί­ας σε σφα­γή περισ­σό­τε­ρων από 50.000 Τούρ­κων, Εβραί­ων και Αλβα­νών στην Τρί­πο­λη, θα οδη­γη­θεί στο Διε­θνές Ποι­νι­κό Δικαστήριο».

Αυτά ανα­φέ­ρει, μετα­ξύ άλλων, σε δημο­σί­ευ­μά της η τουρ­κι­κή εφη­με­ρί­δα «Yeni Safak», επι­κα­λού­με­νη δηλώ­σεις του προ­έ­δρου της Τουρ­κμε­νι­κής Ένω­σης Γιο­ρούκ του Τουρ­κι­κού Κόσμου Ιρφάν Τατλίογλου.

Σύμ­φω­να με την εφη­με­ρί­δα, ο Τατλί­ο­γλου ηγεί­ται προ­σπά­θειας που έχει την στή­ρι­ξη των πολι­τι­κών κομ­μά­των της τουρ­κι­κής Εθνο­συ­νέ­λευ­σης σκο­πεύ­ο­ντας να φέρει το ζήτη­μα της «σφα­γής της Τρι­πο­λι­τσάς» στο Διε­θνές Ποι­νι­κό Δικαστήριο!

«Οι πλη­ρο­φο­ρί­ες και τα έγγρα­φα της σφα­γής θα συγκε­ντρω­θούν σε φάκε­λο και βιβλίο, θα παρου­σια­στούν στα διε­θνή δικα­στή­ρια φέρ­νο­ντας στο φως ότι πρό­κει­ται για γενο­κτο­νία, θηριω­δία και σφα­γή», φέρε­ται να δήλω­σε ο Ιρφάν Τατλίογλου.

Σημειώ­νε­ται ότι την περα­σμέ­νη Δευ­τέ­ρα έλα­βε χώρα στην Άγκυ­ρα εκδή­λω­ση (φωτό) της επο­νο­μα­ζό­με­νης «Τουρ­κι­κής Ιστο­ρι­κής Ένω­σης» με τίτλο «Ελλη­νι­κή εξέ­γερ­ση και Τρό­μος: Η Σφα­γή της Τριπολιτσάς».

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από Daily Sabah, Yeni Safak.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο