Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚΡΟ «δεκανίκι» της κυβέρνησης Πούτιν: Γενική επιστράτευση για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ζήτησε ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ

Ο πολιτικός «κατήφορος» του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) προς τον εθνικισμό και την στήριξη των συμφερόντων της ρωσικής αστικής τάξης δεν έχει, ως φαίνεται, τελειωμό.

Μιλώντας σε ειδική συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΡΟ, ο πρώτος γραμματέας του κόμματος Γκενάντι Ζιουγκάνοφ απηύθυνε έκκληση για γενική επιστράτευση στο πλαίσιο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία.

Αναπαράγοντας τις γνωστές πατριωτικές κορώνες που θα ζήλευε μέχρι και ο μακαρίτης Βλ. Ζιρινόφσκι (ηγέτης του ακροδεξιού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος), ο Ζιουγκάνοφ δήλωσε πως «σήμερα η τύχη της Ρωσίας εξαρτάται από την νίκη στο Ντονμπάς» και ως εκ τούτου «χρειάζεται γενική επιστράτευση στην χώρα, χρειάζονται εντελώς άλλοι νόμοι».

«Σε τι διαφέρει η ειδική στρατιωτική επιχείρηση από τον πόλεμο; Την στρατιωτική επιχείρηση μπορείτε να την σταματήσετε οποιαδήποτε στιγμή. Τον πόλεμο δεν μπορείτε να τον σταματήσετε, ο πόλεμος τελειώνει είτε με νίκη είτε με ήττα. Θέλω να σκεφτείτε ότι γίνεται πόλεμος τον οποίο δεν έχουμε το δικαίωμα να τον χάσουμε», ανέφερε ο ιστότοπος «SOTA» επικαλούμενος την ομιλία του ηγέτη του ΚΚΡΟ στην Κρατική Δούμα.

Επίσης ο βουλευτής του ΚΚΡΟ Μιχαήλ Ματβέγιεφ , ο οποίος τον Φεβρουάριο είχε ταχθεί κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία , πρότεινε στους συναδέλφους του βουλευτές που είναι μέλη του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία» όπως και στους επικεφαλής των περιοχών να καταταγούν εθελοντές και να πάνε να πολεμήσουν, αναφέρει ο ιστότοπος «Sibir.Realii».

Σημειώνεται ότι από το ξεκίνημα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον περασμένο Φλεβάρη, στο πλαίσιο της ενδοιμπεριαλιστικής διαμάχης των ευρωατλαντικών δυνάμεων με την Μόσχα, το ΚΚΡΟ υιοθέτησε πλήρως το αφήγημα της κυβέρνησης Πούτιν περί «αποναζιστικοποίησης της Ουκρανίας» και «προστασίας των λαών του Ντονμπάς», στηρίζοντας την στρατιωτική επιχείρηση «Ζ».

Με πληροφορίες από SOTA, ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα ρωσικά ΚΚ και ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία