Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΣΕΗ διέγραψε δια βίου Π. Φιλιππίδη, Π. Χαϊκάλη και Γ. Κιμούλη, τρεις τελείως διαφορετικές περιπτώσεις

Την οριστική διαγραφή των Πέτρου Φιλιππίδη, Γιώργου Κιμούλη και Παύλου Χαϊκάλη αποφάσισε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).

Το ΣΕΗ πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα γενική συνέλευση για τους τρεις ηθοποιούς, με κεντρικό θέμα την οριστική τους διαγραφή από το Σωματείο, μετά από τις καταγγελίες που έχουν κατατεθεί εις βάρος τους στο Πειθαρχικό του Συμβούλιο.

Η απόφαση των μελών ήταν κατά πλειοψηφία, σε μια σύσκεψη που διήρκεσε 5 ώρες, ενώ κάθε υπόθεση εξετάστηκε ξεχωριστά.

Βέβαια, οι τρεις περιπτώσεις δεν είναι όμοιες. Η περίπτωση του Γιώργου Κιμούλη, ο οποίος κατηγορείται για λεκτική βία, δεν είναι όμοια με του Φιλιππίδη που κατηγορείται για βιασμούς. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι σε βάρος του Γιώργου Κιμούλη ο πρόεδρος του ΣΕΗ. Σπ. Μπιμπίλας είχε επιδοθεί «σε δεκάδες συνεντεύξεις, για το σχηματισμό εις βάρος μου (σ.σ. του Γ. Κιμούλη) εντυπώσεων» σύμφωνα με την αγωγή του καταξιωμένου ηθοποιού.

Δεν είναι άσχετο προς την υπόθεση το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, μόλις πριν λίγες ημέρες συμμετείχε σε χυδαιότητα του Μάρκου Σεφερλή, μια σειρά που βρίθει απαράδεκτων σεξιστικών «αστεϊσμών» και στο συγκεκριμένο επεισόδιο δικαιολογούνταν και ο βιασμός!!! Ο κ. μπιμπίλας μάλιστα όχι μόνο δε ζήτησε την αυτονόητη συγνώμη, αλλά -παρά την κατακραυγή- υπερασπίσθηκε τη συμμετοχή του λέγοντας «Σαν ηθοποιός θέλω να έχω γεύσεις από κάθε είδους δουλειά»!!! Προς το παρόν δεν έχουμε διαβάσει για κάποια πρωτοβουλία του Πειθαρχικού του ΣΕΗ για την απαράδακτη συμμετοχή (όχι του ηθοποιού Σπ. Μπίμπιλα αλλά του προέδρου του ΣΕΗ) και προσβλητική υπεράσπιση της από τον κ. Μπιμπίλα.

Φώτης Αγγουλές, ο προλετάριος ποιητής