Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το χερούλι της πόρτας του αυτοκινήτου σου και οι πολλαπλές ιδιότητες _εκτός του να ανοίγεις την πόρτα

1 Γηράσκω αεί _αν και το παίζω (παντο)γνώστης (του θέματος και γενικώς) και
2Δεν είναι ένας clickbait τίτλος, ούτε κάτι που θα καταλήξει σε χιουμοριστικό και μυθοπλαστικό κείμενο.

 

Πάμε να δούμε 6 _υπάρχουν κι άλλες κρυφές, ιδιότητες που έχουν τα χερούλια στο αυτοκίνητο

  1. Τα χερούλια σου δείχνουν ποια είναι η ιδανική θέση για τους καθρέφτες ώστε να έχεις το μεγαλύτερο εύρος όρασης στο τι συμβαίνει πίσω σου.
  2. Είναι βοηθητικό στο παρκάρισμα με οπισθογωνία. Όταν θα δεις από τον καθρέφτη το χερούλι να περνάει την ευθεία της αρχής του πεζοδρομίου, τότε είναι η στιγμή για να γυρίσεις το τιμόνι και να ευθυγραμμίσεις το αυτοκίνητό σου.
  3. Όταν έχεις παρκάρει, βλέποντας το χερούλι του διπλανού αυτοκινήτου μπορείς να ξέρεις αν σε παίρνει να ανοίξεις πλήρως την πόρτα. Αν το χερούλι είναι ευθυγραμμισμένο με το κατώτερο σημείο στο τζάμι της πλευράς σου, τότε είσαι ακριβώς. Αν είναι λίγο πιο κάτω, τότε πρέπει να είσαι προσεκτικός.
  • 4. Όταν παρκάρεις με όπισθεν και πίσω έχει πεζοδρόμιο, αν δεις στον καθρέφτη το χερούλι να βρίσκεται στο ύψος της αρχής του πεζοδρομίου, σημαίνει πως έχεις περίπου 30 εκατοστά από το πεζοδρόμιο, άρα ίσως είναι η σωστή στιγμή να παρκάρεις.
  • 5. Αν τυχόν παρκάρεις και το μπροστινό αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο οριζόντια (δεν ξέρουμε για ποιο λόγο να συμβεί αυτό, αλλά ΟΚ), το χερούλι της πόρτας του σου δείχνει πόσο απέχεις από το αυτοκίνητο. Όταν το χερούλι της πόρτας του ταυτιστεί με το χαμηλότερο σημείο στο μπροστινό τζάμι, σημαίνει ότι απέχεις περίπου 10 εκατοστά. Ο αριθμός αυτός σαφώς διαφοροποιείται ανάλογα το μέγεθος του αυτοκινήτου.
  • 6. Φυσικά, τα χερούλια είναι και για να ανοίγεις τις πόρτες, αν το αμάξι σου δεν είναι τελευταίας τεχνολογίας, οπότε δε αναγνωρίζει και ανοίγει μόνη της μόλις φτάσεις στα τρία μέτρα _επίσης εντοπίζει μέχρι και πέντε γραμματείς και απασφαλίζει τη δεξιά πόρτα, ανακλίνοντας και το κάθισμα, μόλις κάποια από αυτές εμφανιστεί στα δέκα μέτρα _
    Ο εμίρης Αλ_Γκουμ_Χου_ρία έχει 10 τέτοιες λιμουζίνες, σε διάφορα χρώματα _μία κατακόκκινη είναι μόνιμα αραγμένη στο ιδιωτικό του parking του 200μετρου ουρανοξύστη “Ερατώ” στο Ελληνικό, όπου διατηρεί τρεις σουίτες

 

Ελληνικό: ασύλληπτα κέρδη πριν καν ξεκινήσει το έργο – νέο θεσμικό πλαίσιο για τις επενδύσεις