Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το Facebook έκλεισε τη σελίδα Jo Di «χωρίς δεύτερη εξήγηση»

Ξαφνικά και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση το Facebook έκλεισε τη σελίδα Έλληνας γραφίστας Jo Di, λίγα μόλις 24ωρα μετά την «προειδοποίηση» του Twitter να αποσύρει γράφημά του που αφορά τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Jo Di  είδε την σελίδα του στο Facebook να κλείνει τρία χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της εν λόγω σελίδας, «και χωρίς δεύτερη εξήγηση, ήρθε ο πλήρης αποκλεισμός πρόσβασης και οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία ή επεξεργασία της σελίδας».

Σημειώνει δε πως «σε αντίθεση με την αναλυτική δικαστική απόφαση, στην περίπτωση του Twitter και του Ερντογάν, αυτή τη φορά το Facebook δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει ούτε για ποιο λόγο συγκεκριμένα έγινε η πλήρης διαγραφή και το κλείσιμο της σελίδας Jo Di ούτε πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία».

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Δευτέρα, ο γραφίστας Jo Di, έλαβε ένα email από το νομικό τμήμα του Twitter, στο οποίο έχει επισυναφθεί απόφαση δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την οποία απαιτείται η διαγραφή δημοσιεύσεων από διάφορους χρήστες σε κοινωνικά δίκτυα που αφορούν τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν με δικαστική απόφαση απαιτεί να κατέβει από το twitter αιχμηρό γράφημα του Έλληνα γραφίστα Jo Di