Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το Podcast του 902: Συνέντευξη με την Κ. Κούνεβα, υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ

Στο 23ο podcast του 902.gr έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε την Κωνσταντίνα Κούνεβα, υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ στην Α’ Περιφέρεια της Αθήνας.

Την Κωνσταντίνα Κούνεβα τη γνωρίσαμε ως συνδικαλίστρια στον χώρο των καθαριστριών και από την επίθεση που είχε δεχτεί από εργοδοτικούς μηχανισμούς με βιτριόλι, το 2008. Αργότερα, εκλέχτηκε ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συζητήσαμε μαζί της για τις εκλογές, τις δικές της εμπειρίες από τις συζητήσεις με τις συναδέλφισσές της, καθαρίστριες, μπροστά στις εκλογές, αλλά και για τους λόγους που τώρα δίνει το «παρών» στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Γιατί με το ΚΚΕ; Η απάντησή της λιτή και περήφανη: «Το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι το μόνο κόμμα που ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους, στήνει συνδικάτα, βοηθάει τους εργαζόμενους και παλεύει για τις συλλογικές συμβάσεις τους, τα εργασιακά και κοινωνικά τους δικαιώματα».

H Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν ξεχνάει τον κλάδο της και τις συναδέλφισσές της, τις επικίνδυνες συνθήκες δουλειάς, τα ανύπαρκτα ωράρια, δικαιώματα, την εργοδοτική ασυδοσία, πρωτοστατεί σε μία σειρά πρωτοβουλίες για την κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων για τους καθαριστές και τις καθαρίστριες.

Διαθέσιμο σε Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts και YouTube

Παρουσίαση – επιμέλεια: Κώστας Πασακυριάκος

Ηχοληψία: Σωτήρης Γκέκας

Μουσική: Γιάννης Μπαλλούς

Πηγή: 902.gr