Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τραγωδία στην Πύλο: Συγκλονιστική η στιγμή που Σύρος βρήκε τον αδελφό του στους διασωθέντες (ΦΩΤΟ)

Την ώρα που «σβήνουν» οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων από το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου, με 78 μετανάστες -επιβεβαιωμένα από το Λιμενικό- να έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατοντάδες (όπως ανέφεραν οι μαρτυρίες) να βρίσκονται στον υγρό τάφο της Μεσογείου, συγκλονίζουν οι σκηνές με τον Σύριο που βρήκε τον αδελφό του ανάμεσα στους διασωθέντες.

Ο 18χρονος από την Συρία μπήκε στο σαπιοκάραβο, για ένα καλύτερο αύριο. Αντί για αυτό βρέθηκε κοντά στο θάνατο, στη θάλασσα της Μεσογείου. Ευτυχώς, ο νεαρός είναι ανάμεσα στους τυχερούς που γλίτωσαν από το πολύνεκρο ναυάγιο.

Στο λιμάνι της Καλαμάτας, συνάντησε τον αδελφό του που ήρθε από την Ολλανδία για να μάθει αν ζει. Τα δύο αδέλφια ξέσπασαν σε κλάματα όταν αγκαλιάστηκαν πίσω από τα κιγκλιδώματα.

Συγγενείς ζητούν να μάθουν νέα των δικών τους ανθρώπων

Την ίδια στιγμή, συγγενείς και φίλοι αγνοουμένων παραμένουν στο λιμάνι, κρατώντας φωτογραφίες των δικών τους ανθρώπων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δουν αν κάποιος γνωρίζει κάτι. νέα τους. Οσοι δεν κατάφεραν να έρθουν στη χώρα μας, προσπαθούν μέσω τηλεφώνου να μάθουν αν ζουν, αν έχουν εντοπιστεί νεκροί ή αν ακόμα αναζητούνται οι συγγενείς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερες από 100 κλήσεις έχουν γίνει στο Δήμο Καλαμάτας από συγγενείς οι οποίοι ζουν σε Αμερική, Κύπρο, Γερμανία ζητώντας ένα νέο για τους δικούς τους ανθρώπους, λέγοντας πως είχαν ενημερωθεί πως θα βρίσκονται μέσα στο αλιευτικό για το ταξίδι του ξεριζωμού τους.

 Στη Μαλακάσα οι περισσότεροι διασωθέντες

Με πούλμαν ξεκίνησαν σήμερα το πρωί από την Καλαμάτα, συνολικά 71 από 104 διασωθέντες του τραγικού ναυαγίου, με προορισμό την δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα.

Εκεί θα μεταφερθούν και 8 ανήλικοι, για τις διαδικασίες ταυτοποίησής τους και αργότερα θα μεταφερθούν σε δομές ανηλίκων.

902.gr

Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι: «Ωδή στην Επανάσταση»