Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τραγωδία στον Πειραιά: Το πλήρωμα του Blue Horizon έσπρωξε από τον καταπέλτη 36χρονο άνδρα στη θάλασσα και πέθανε

Οργή έχει προκαλέσει ο θάνατος (δολοφονία) του 36χρονου άνδρα στο λιμάνι του Πειραιά, τον οποίο έσπρωξαν στη θάλασσα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, ενώ προσπαθούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο που έφευγε με τον καταπέλτη κάτω.

Το πλοίο ήταν έτοιμο για αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης και το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη περίπου στις 9 το βράδυ.

Σε βίντεο που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται το πλήρωμα του πλοίου να πετάει τον άτυχο άνδρα από τον καταπέλτη και αυτός να καταλήγει στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να βρίσκει τραγικό θάνατο.

Σε δεύτερο βίντεο επιβατών από διπλανό πλοίο φαίνεται η στιγμή που ο 36χρονος έχει βρεθεί στην ταραγμένη από τις προπέλες θάλασσα. Ο άτυχος άνδρας δεν φαίνεται πλέον και είναι άγνωστο προς το παρόν αν πνίγηκε, εάν χτύπησε στο κεφάλι από τη δίνη στον προβλήτα ή τις προπέλες.

Κάποιος από το κατάστρωμα ακούγεται να λέει: «Ρε, θα πνιγεί!».

Το «Blue Horizon» έλαβε εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά, τη στιγμή που το πλήρωμα επιχείρησε να αποσιωπήσει το τραγικό περιστατικό και να αποκρύψει τις ευθύνες του πληρώματος που έσπρωξαν στον υγρό θάνατο τον 36χρονο, ενώ με εντολή εισαγγελέα, συνελήφθησαν τα δυο μέλη του πληρώματος που ήταν στον καταπέλτη, καθώς και ο καπετάνιος του πλοίου και ο αξιωματικός καταστρώματος.

Η εταιρεία άλλαξε το πλήρωμα και το πλοίο αναχώρησε για την Κρήτη πέντε λεπτά πριν απο τις 4 τα ξημερώματα.