Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σαρώνει η κακοκαιρία Daniel: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Καρδίτσα και Φάρσαλα – Μηνύματα του 112 και στην Αττική

Μηνύ­μα­τα του 112 εστά­λη­σαν στους κατοί­κους της Καρ­δί­τσας και των Φαρ­σά­λων ειδο­ποιώ­ντας τους ότι απα­γο­ρεύ­ε­ται η κυκλο­φο­ρία στις περιο­χές τους λόγω της εξέ­λι­ξης επι­κίν­δυ­νων και­ρι­κών φαινομένων.

Σύμ­φω­να με τον αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χη Καρ­δί­τσας τα ποτά­μια βρί­σκο­νται στα όρια τους ενώ στην Ε.Ο. Καρ­δί­τσας — Λάρι­σας στο ύψος της Συκε­ώ­νας έχει δια­κο­πεί η κυκλο­φο­ρία καθώς υπάρ­χουν πολ­λά νερά στο οδόστρωμα.

Σύμ­φω­να με τον δήμαρ­χο Παλα­μά στις 6:30 το πρωί μετα­φέ­ρο­νταν άτο­μα από τον οικι­σμό του Αμπε­λώ­να για να μην κινδυνεύσουν.

Την ίδια ώρα ιδιαί­τε­ρα στη Μαγνη­σία οι κάτοι­κοι είναι αντι­μέ­τω­ποι με τις ανυ­πο­λό­γι­στες κατα­στρο­φές. Ενώ έχου­με του­λά­χι­στον έναν νεκρό και τρεις αγνοούμενους.

Σχε­δόν στο μεγα­λύ­τε­ρο μέρος της πόλης του Βόλου υπάρ­χει δια­κο­πή του ηλε­κτρι­κού ρεύ­μα­τος, αλλά και δια­κο­πή του νερού.

Μήνυ­μα από το 112 εστά­λη νωρίς το πρωί και στους κατοί­κους των νοτί­ων προ­α­στί­ων της Αττι­κής προ­κει­μέ­νου να περιο­ρί­σουν τις άσκο­πες μετα­κι­νή­σεις, λόγω της κακο­και­ρί­ας Daniel που από ό,τι φαί­νε­ται πλη­σιά­ζει απει­λη­τι­κά το λεκανοπέδιο.

Συνολικά 1196 κλήσεις έχει λάβει το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, λόγω της κακοκαιρίας

Συγκε­κρι­μέ­να:

Στην Περι­φέ­ρεια Θεσ­σα­λί­ας το Κέντρο Επι­χει­ρή­σε­ων του ΠΣ έχει λάβει 1.049 κλή­σεις, εκ των οποίων:

στη Μαγνη­σία, 750 κλή­σεις, ενώ μέχρι στιγ­μής έχουν πραγ­μα­το­ποι­η­θεί 200 αντλή­σεις υδά­των και έχουν μετα­φερ­θεί σε ασφα­λή σημεία 200 άτομα.

στην παρα­λια­κή ζώνη της Λάρι­σας 130 κλή­σεις, ενώ μέχρι στιγ­μής έχουν πραγ­μα­το­ποι­η­θεί 20 αντλή­σεις υδά­των και έχουν μετα­φερ­θεί σε ασφα­λή σημεία 30 άτομα

στην Καρ­δί­τσα, 60 κλή­σεις, ενώ μέχρι στιγ­μής έχουν πραγ­μα­το­ποι­η­θεί 15 αντλή­σεις υδάτων

στη Σκιά­θο, 109 κλή­σεις, ενώ μέχρι στιγ­μής έχουν πραγ­μα­το­ποι­η­θεί 20 αντλή­σεις υδά­των και έχουν μετα­φερ­θεί σε ασφα­λή σημεία 20 άτομα

Στην Περι­φέ­ρεια Στε­ρε­άς Ελλά­δας 80 κλή­σεις, σε περιο­χές της βόρειας Εύβοιας ενώ μέχρι στιγ­μής έχουν πραγ­μα­το­ποι­η­θεί 13 αντλή­σεις υδά­των, 6 κοπές δέντρων και έχουν μετα­φερ­θεί σε ασφα­λή σημεία 9 άτομα.

Στην Περι­φέ­ρεια Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας 20 κλή­σεις, εκ των οποίων:

στη Θεσ­σα­λο­νί­κη πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν για 3 κοπές δέντρων και 2 αφαι­ρέ­σεις αντικειμένων

στη Χαλ­κι­δι­κή πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν 8 κοπές δέντρων και

στις Σέρ­ρες πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε 1 κοπή δέντρου

Στην Περι­φέ­ρεια Πελο­πον­νή­σου 47 κλή­σεις, εκ των οποίων:

στις Σπέ­τσες 12 κλή­σεις, ενώ μέχρι στιγ­μής έχουν πραγ­μα­το­ποι­η­θεί 8 αντλή­σεις υδάτων

στην Επί­δαυ­ρο 10 κλή­σεις, ενώ μέχρι στιγ­μής έχουν μετα­φερ­θεί σε ασφα­λή σημεία 2 άτομα

στο Κρα­νί­δι 25 κλή­σεις, ενώ μέχρι στιγ­μής έχουν πραγ­μα­το­ποι­η­θεί 15 αντλή­σεις υδά­των και έχουν μετα­φερ­θεί σε ασφα­λή σημεία 2 άτομα

Σημειώ­νε­ται ότι σύμ­φω­να με το επι­και­ρο­ποι­η­μέ­νο Έκτα­κτο Δελ­τίο Επι­κίν­δυ­νων Και­ρι­κών Φαι­νο­μέ­νων (ΕΔΕΚΦ) που εκδό­θη­κε σήμε­ρα από την Εθνι­κή Μετε­ω­ρο­λο­γι­κή Υπη­ρε­σία (ΕΜΥ), η κακο­και­ρία που ήδη προ­κα­λεί ιδιαί­τε­ρα έντο­να φαι­νό­με­να με ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες, μεγά­λη συχνό­τη­τα κεραυ­νών, ενι­σχυ­μέ­νους ανέ­μους στο Αιγαίο και αισθη­τή πτώ­ση της θερ­μο­κρα­σί­ας, θα συνε­χι­στεί έως αύριο, προ­κα­λώ­ντας πολύ μεγά­λα ύψη βροχής.

Για σήμερα Τετάρτη 06-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Στη Θεσ­σα­λία, τις Σπο­ρά­δες, την κεντρι­κή και ανα­το­λι­κή Στε­ρεά (κυρί­ως τους νομούς Ευρυ­τα­νί­ας, Φθιώ­τι­δας και Βοιω­τί­ας), την Εύβοια (κυρί­ως τη βόρεια), την ανα­το­λι­κή και νότια Πελο­πόν­νη­σο, την κεντρι­κή Μακε­δο­νία (κυρί­ως τους νομούς Πιε­ρί­ας, Ημα­θί­ας και Χαλ­κι­δι­κής) και την Αττι­κή κυρί­ως τα νότια θαλάσ­σια και παρα­θα­λάσ­σια τμήματα.

β. κατά τόπους στη δυτι­κή και νότια Κρή­τη, τα δυτι­κά τμή­μα­τα των Κυκλά­δων και την Ήπειρο.

Παράλ­λη­λα επι­ση­μαί­νε­ται ότι όλες οι δυνά­μεις Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας παρα­μέ­νουν σε γενι­κή επιφυλακή.

Επι­πλέ­ον το Πυρο­σβε­στι­κό Σώμα καλεί τους πολί­τες να είναι ιδιαί­τε­ρα προ­σε­κτι­κοί και να ακο­λου­θούν πιστά τις υπο­δεί­ξεις των αρμό­διων αρχών.

Για περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες μπο­ρεί­τε να επι­σκε­φθεί­τε τον σύν­δε­σμο: https://bit.ly/44IznUu

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο