Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τραγωδία στον Πειραιά: Το πλήρωμα του Blue Horizon έσπρωξε από τον καταπέλτη 36χρονο άνδρα στη θάλασσα και πέθανε

Οργή έχει προ­κα­λέ­σει ο θάνα­τος (δολο­φο­νία) του 36χρονου άνδρα στο λιμά­νι του Πει­ραιά, τον οποίο έσπρω­ξαν στη θάλασ­σα μέλη του πλη­ρώ­μα­τος του Blue Horizon, ενώ προ­σπα­θού­σε να επι­βι­βα­στεί στο πλοίο που έφευ­γε με τον κατα­πέλ­τη κάτω.

Το πλοίο ήταν έτοι­μο για ανα­χώ­ρη­ση από το λιμά­νι του Πει­ραιά με προ­ο­ρι­σμό το λιμά­νι του Ηρα­κλεί­ου Κρή­της και το σοκα­ρι­στι­κό περι­στα­τι­κό συνέ­βη περί­που στις 9 το βράδυ.

Σε βίντεο που ανέ­βη­καν στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης φαί­νε­ται το πλή­ρω­μα του πλοί­ου να πετά­ει τον άτυ­χο άνδρα από τον κατα­πέλ­τη και αυτός να κατα­λή­γει στη θάλασ­σα, με απο­τέ­λε­σμα να βρί­σκει τρα­γι­κό θάνατο.

Σε δεύ­τε­ρο βίντεο επι­βα­τών από διπλα­νό πλοίο φαί­νε­ται η στιγ­μή που ο 36χρονος έχει βρε­θεί στην ταραγ­μέ­νη από τις προ­πέ­λες θάλασ­σα. Ο άτυ­χος άνδρας δεν φαί­νε­ται πλέ­ον και είναι άγνω­στο προς το παρόν αν πνί­γη­κε, εάν χτύ­πη­σε στο κεφά­λι από τη δίνη στον προ­βλή­τα ή τις προπέλες.

Κάποιος από το κατά­στρω­μα ακού­γε­ται να λέει: «Ρε, θα πνιγεί!».

Το «Blue Horizon» έλα­βε εντο­λή να επι­στρέ­ψει στο λιμά­νι του Πει­ραιά, τη στιγ­μή που το πλή­ρω­μα επι­χεί­ρη­σε να απο­σιω­πή­σει το τρα­γι­κό περι­στα­τι­κό και να απο­κρύ­ψει τις ευθύ­νες του πλη­ρώ­μα­τος που έσπρω­ξαν στον υγρό θάνα­το τον 36χρονο, ενώ με εντο­λή εισαγ­γε­λέα, συνε­λή­φθη­σαν τα δυο μέλη του πλη­ρώ­μα­τος που ήταν στον κατα­πέλ­τη, καθώς και ο καπε­τά­νιος του πλοί­ου και ο αξιω­μα­τι­κός καταστρώματος.

Η εται­ρεία άλλα­ξε το πλή­ρω­μα και το πλοίο ανα­χώ­ρη­σε για την Κρή­τη πέντε λεπτά πριν απο τις 4 τα ξημερώματα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο