Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τρομοκρατική επίθεση κατά της κουβανικής πρεσβείας στις ΗΠΑ _Ανακοίνωση του ΥπΕξ

Τη νύχτα της 24ης Σεπ, σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση κατά του κτιρίου της κουβανικής πρεσβείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν ένα άτομο πέταξε δύο βόμβες μολότοφ πάνω από τον περιμετρικό φράκτη, στην μπροστινή όψη της διπλωματικής αποστολής. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή θύματα _όλο το προσωπικό βρισκόταν στο εσωτερικό.
Μετά από αίτημα της κουβανικής διπλωματικής αποστολής, αξιωματικοί των αμερικάνικών μυστικών Υπηρεσίας εμφανίστηκαν επί τόπου για να επαληθεύσουν τη βίαιη ενέργεια.

Οι αντικουβανικές ομάδες καταφεύγουν στην τρομοκρατία λόγω της ηθικής χρεοκοπίας του μίσους τους κατά της Κούβας και της ατιμωρησίας που απολαμβάνουν. Σε τακτική βάση, στις επίσημες συνομιλίες μεταξύ της Πρεσβείας και του ΥπΕξ, έχει προειδοποιηθεί ότι η ανεκτική συμπεριφορά των υπηρεσιών επιβολής του νόμου των ΗΠΑ απέναντι σε βίαιες ενέργειες ενθαρρύνει τη διάπραξη πράξεων αυτού του είδους.

Είναι η δεύτερη βίαιη επίθεση εναντίον της διπλωματικής έδρας στην Ουάσιγκτον, από τον Απρίλιο του 2020. Τη νύχτα εκείνη, ένα άτομο κουβανικής καταγωγής, που στεκόταν στη μέση του δρόμου στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ και χρησιμοποιώντας τουφέκι, εκτόξευσε τριάντα φυσίγγια κατά του κτιρίου. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά μόνο σημαντικές υλικές ζημιές.

Μετά από τρία χρόνια, ο δράστης εξακολουθεί να περιμένει υπόδικος _αλλά ελεύθερος και η κυβέρνηση των ΗΠΑ αρνήθηκε να χαρακτηρίσει το περιστατικό ως τρομοκρατική ενέργεια.

Η Σύμβαση της Βιέννης για τις Διπλωματικές Σχέσεις θεσπίζει την ειδική υποχρέωση των Ηνωμένων Πολιτειών, ως κράτους υποδοχής, να λάβουν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των εγκαταστάσεων της αποστολής από εισβολή ή ζημιά και για να αποτρέψουν την διατάραξη ή την παραβίαση της ηρεμίας και αξιοπρέπειας της αποστολής.

  • Το ΥπΕξ καταδικάζει αυτήν την τρομοκρατική ενέργεια και ελπίζει ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα ενεργήσει σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις, προς αποφυγή της επανάληψης αυτών των γεγονότων.
  • Προειδοποιεί για άλλη μια φορά απέναντι σε τέτοιου είδους απειλές κατά των κουβανικών διπλωματικών κεντρικών γραφείων, αλλά και άλλων χωρών στην πόλη της Ουάσιγκτον.
  • Προειδοποιεί επίσης για τα διπλά μέτρα και μέτρα που χρησιμοποιούνται από την υποτιθέμενη δέσμευση της κυβέρνησης των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας.

Ο Μπάιντεν επικυρώνει με την υπογραφή του το εμπάργκο κατά της Κούβας: η γενοκτονία κατά της Κούβας συνεχίζεται..

Η ανικανότητα της αυτοκρατορίας επιτίθεται ξανά στην Κούβα

Το γεγονός είναι μια ακόμη απόδειξη της ανικανότητας του οργανωμένου μίσους ενάντια στο νησί της επανάστασης, που νιώθει άβολα μπροστά στις πρόσφατες επιτυχίες της διπλωματίας μας στο πλαίσιο της 78ης συνόδου του ΟΗΕ. Εκεί έγινε αισθητή η αμέριστη στήριξη, με ψηγίσματα για μεγαλύτερη προσέγγιση, που υπερασπίστηκαν διάφοροι τομείς της αμερικανικής κοινωνίας όπως η υγεία, ο πολιτισμός _ακόμα και (για δικούς τους λόγους) οι επιχειρήσεις.

Η τέτοια αναγνώριση για τη σοσιαλιστική Κούβα, που ζητωκραυγάζει στους δρόμους της Νέας Υόρκης, όπου ο Πρόεδρος Díaz-Canel άπλωσε το χέρι φιλίας και αλληλεγγύης του λαού του στον αμερικανικό λαό, επιδείνωσε τη χολή όσων στρέφονται στην τρομοκρατία ως έκφραση της μισαλλοδοξίας τους, κάτι για το οποίο η Κούβα έχει προειδοποιήσει τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τον κουβανό υπΕξ.

Οι μισθοφόροι, στην υπηρεσία της πιο ισχυρής δύναμης στον κόσμο, έχουν νιώσει υπερβολική πίεση αυτές τις μέρες: οι κυβερνήσεις πολλών χωρών απαιτούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στον ΟΗΕ, να τερματίσουν τον αποκλεισμό και να την αποκλείσουν από τον κατάλογο των χωρών που υποτίθεται ότι είναι χορηγοί της τρομοκρατίας.

Η νέα επίθεση είναι άλλη μια απόδειξη ότι η Κούβα δεν είναι αυτή που υποστηρίζει την τρομοκρατία, ενώ η κυβέρνηση ΗΠΑ αφήνει τέτοιες ενέργειες να περνούν ατιμώρητα.

🆘  Σύμφωνα με την Prensa Latina,
από τον θρίαμβο της Επανάστασης έχουν σημειωθεί
περισσότερες από 580 τρομοκρατικές ενέργειες
στις κουβανικές διπλωματικές αντιπροσωπείες
σε όλο τον κόσμο.

Πηγή Granma

ΕΕΔΥΕ Καταγγέλλει και καταδικάζει το νέο κατάπτυστο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου κατά της Κούβας