Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΕΔΥΕ Καταγγέλλει και καταδικάζει το νέο κατάπτυστο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου κατά της Κούβας

Η Ελλη­νι­κή Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη (ΕΕΔΥΕ) «καταγ­γέλ­λει και κατα­δι­κά­ζει το νέο κατά­πτυ­στο ψήφι­σμα του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου κατά της Κού­βας, το οποίο απαι­τεί να εφαρ­μο­στούν πρό­σθε­τες κυρώ­σεις σε βάρος του ηρω­ι­κού Κου­βα­νι­κού λαού».

Ανα­φέ­ρει ότι, «πρό­κει­ται για μια πολύ επι­κίν­δυ­νη από­φα­ση που προ­στί­θε­ται στη μακρά αλυ­σί­δα του εγκλη­μα­τι­κού απο­κλει­σμού και των κυρώ­σε­ων, που έχουν επι­βάλ­λει στην Κού­βα εδώ και δεκα­ε­τί­ες οι ΗΠΑ και οι σύμ­μα­χοί τους, με τη στή­ρι­ξη της ΕΕ. Οι πρό­σθε­τες αυτές κυρώ­σεις, που η ΕΕ απαι­τεί να εφαρ­μο­στούν, υπο­σκά­πτουν ακό­μη περισ­σό­τε­ρο τα δικαιώ­μα­τα του Κου­βα­νι­κού λαού, στε­ρώ­ντας την πρό­σβα­ση σε βασι­κά αγα­θά και υπη­ρε­σί­ες».«Το ανυ­πό­στα­το και συκο­φα­ντι­κό επι­χεί­ρη­μα “περί κατα­πά­τη­σης ανθρω­πί­νων δικαιω­μά­των στην Κού­βα” καταρ­ρί­πτε­ται από την ίδια την εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή της ΕΕ, που αβα­ντά­ρει τον δολο­φο­νι­κό απο­κλει­σμό των ΗΠΑ», σημειώ­νει.

Τονί­ζει ότι, «οι αγω­νι­στές του αντι­πο­λε­μι­κού – αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κού κινή­μα­τος εκφρά­ζου­με την αμέ­ρι­στη διε­θνι­στι­κή αλλη­λεγ­γύη και συμπα­ρά­στα­σή μας στον ηρω­ι­κό λαό της Κού­βας. Δυνα­μώ­νου­με ακό­μη περισ­σό­τε­ρο την πάλη μας για τον άμε­σο τερ­μα­τι­σμό του απο­κλει­σμού και όλων των κυρώ­σε­ων και μέτρων σε βάρος της Κού­βας. Για την ανα­γνώ­ρι­ση του δικαιώ­μα­τος του κου­βα­νι­κού λαού να καθο­ρί­ζει το μέλ­λον του χωρίς εξω­τε­ρι­κές επεμβάσεις».

Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ: Καταγ­γέλ­λει τη νέα άθλια μεθό­δευ­ση σε βάρος της Κού­βας (VIDEO)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο