Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τρωκτικά και κατσαρίδες εκ του υπονόμου ορμώμενα

Ο δήμαρχος Κ. Μπακογιάννης, ανιψιός του Κυρ. Μητσοτάκη και γιος της Ντόρος, έχει έναν αντιδήμαρχο που του λείπει το σπίτι του στην παραμυθένια λουτρόπολη και η Άστον Μάρτιν.

Αυτός ο αντιδήμαρχος έχει έναν αδελφό που παντρεύτηκε την κόρη της γνωστής και μη εξαιρετέας Άννας Παναγιωταρέα, η οποία είναι σύμβουλος της υπουργού πολιτισμού Λ. Μενδώνη.

Η σύζυγος και κόρη ονόματι Ελένη, σπούδασε με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση, του οποίου υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεων ήταν η μαμά Άννα.

Η εν λόγω κόρη και σύζυγος του αδελφού του αντιδημάρχου, αφού έκανε το «αγροτικό» της στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, διορίστηκε από τον θείο του δημάρχου και πρωθυπουργό στην Παγκόσμια Τράπεζα με μισθό μόλις 11.000…

Και μη το σκαλίζουμε παρακάτω γιατί θα το ξημερώσουμε και δε θα τελειώσουμε με τους δεσμούς αίματος και… χρήματος των τρωκτικών του τόπου

Όσοι νιώθετε εμετίλα εκφραστείτε ελεύθερα….

(Αν νομίζετε ότι αυτές οι περιπτώσεις είναι εξαίρεση ή αφορούν ένα μόνο πολιτικό χώρο, να κάνρτε παρέα με στρουθοκάμηλους. Τα τρωκτικά ευδοκιμούν στο παρόν πολιτικό σύστημα για να εξυπηρετούν μια κάστα λίγων, τα άλλα τρωκτικά του παραγόμενου πλούτου του λαού. Για να απαλλαγούμε από τα τρωκτικά, ένας τρόπος υπάρχει.  Να κλείσουμε τον υπόνομο που τα θρέφει. Καπιταλισμό τον λένε…)

«Ο Χικμέτ στην Ελλάδα», του Ηρακλή Κακαβάνη