Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τώρα, ΚΚΕ πιο ισχυρό – Υπάρχουν ακόμα περισσότεροι λόγοι

Έχουμε λίγες μέρες μέχρι τις νέες εκλογές της 25πς Ιούνη. Εκλογές, που οδηγούμαστε γιατί τα κόμματα του συστήματος που έχουν κοινό πρόγραμμα και θα μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση από την 21η Μάη, θέλουν να κλέψουν έδρες με το νέο, ακόμα χειρότερο, καλπονοθευτικό σύστημα, εκβιάζοντας ξανά τον λαό για να του αποσπάσουν την ψήφο.

Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια! Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές με 125.000 νέες ψήφους, η ανάδειξή του σε 3° κόμμα στην Αττική, η εμπιστοσύνη που έδειξαν περισσότεροι νέοι, ιδιαίτερα φοιτητές και νέοι εργαζόμενοι, ενισχύοντας με την ψήφο τους το ΚΚΕ, είναι τα ελπιδοφόρα μηνύματα του αποτελέσματος των εκλογών μέσα στον κατά τα άλλα αρνητικό συσχετισμό που παραμένει.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές θα κλιμακώσει την επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματά μας για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων. Όλες οι «φωνές» του συστήματος την καλούν να τα «σαρώσει» όλα, αλλά δε μένουν εκεί. Ομολογούν πως χρειάζονται μια «συναινετική και συστημική» αντιπολίτευση για να βάζει πλάτη στην κυβέρνηση και να απορροφά τις λαϊκές αντιδράσεις, με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ να ανταγωνίζονται ποιο κόμμα μπορεί να παίξει καλύτερα αυτό τον ρόλο. Από κοντά παλιές και «νέες» πολιτικές τσόντες, που έχουν δώσει διαπιστευτήρια αντιδραστικών θέσεων στηρίζοντας τα «θεμέλια» της αντιλαϊκής πολιτικής, προβάλλονται και στηρίζονται ποικιλοτρόπως από διάφορους μηχανισμούς.

Το ζητούμενο, λοιπόν, των νέων εκλογών είναι περισσότερο σαφές: Πόσο περισσότερο θα ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που μπορεί να αντιμετωπίσει την κυβέρνηση της ΝΔ και την αντιλαϊκή πολιτική που θα εφαρμόσει, στην οποία συναινούν όλα τα κόμματα του συστήματος.

Τα δύσκολα είναι μπροστά

Το ΚΚΕ μιλάει καθαρά και με ειλικρίνεια στον λαό και τη νέα γενιά. Δεν είναι μόνο ότι οι προβλέψεις του επιβεβαι­ώνονται. Δίνει όλες του τις δυνάμεις για να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση όταν η αδικία και η βαρβαρότητα κατα­κλύζει τις ζωές μας. Γι’ αυτό, εκατοντάδες χιλιάδες άν­θρωποι το αναγνωρίζουν ως το πιο αξιόπιστο κόμμα.

Ήδη, πριν τις εκλογές, το ΚΚΕ ανέδειξε πως το κοινό πρόγραμμα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ εδράζεται στις δεσμεύ­σεις που έχουν τα κόμματα του συστήματος στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Πως, όταν «προσκυνάς» την καπιταλιστι­κή κερδοφορία και εξαπατάς τον λαό ότι υπάρχει τρόπος να μοιράζεται «δίκαια» ο πλούτος που παράγουν οι ερ­γαζόμενοι και κλέβουν οι μέτοχοι των μεγάλων ομίλων, αντικειμενικό εχθρεύεσαι τα συμφέροντα του λαού.

Ας δούμε ορισμένα παραδείγματα από όσα συνέβησαν μόνο τις τελευταίες μέρες, λίγο πριν και λίγο μετά τις προηγούμενες εκλογές. ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ διαγωνίζονται ποιος μπορεί καλύτερα να αξιοποιήσει τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ. Στις επόμενες σελίδες του «Οδηγητή» αναφέρουμε αρκετά παραδείγματα για το πού κατευθύνονται οι πόροι του συγκεκριμένου Ταμείου, αν αξιοποιούνται για να ικανοποιηθούν λαϊκές ανάγκες και κυρίως σε ποιες μεταρρυθμίσεις είναι δεσμευμένες οι κυ­βερνήσεις για να εκταμιεύονται χρήματα. Ξεχωρίζει, όμως, το εξής: Πρόσφατα, στην ΕΕ, αποφασίστηκε και έγινε ξεκάθαρο πως τα χρήματα από το συγκεκριμένο Ταμείο δεν είναι «δανεικά και αγύριστα». Η κάθε χώρα υποχρεούται να δεσμευτεί σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμμα­τα και τρόπους αποπληρωμής. Ποιοι είναι αυτοί οι τρόποι; Να αυξηθούν οι φόροι που πληρώνει ο λαός! Σε αυτό είναι δεσμευμένα όλα τα κόμματα του συστήματος.

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ συνεχώς αναπαράγουν πως έχουν την ικανότητα να εξασφαλίσουν μια ανάπτυξη που θα φέρνει περισσότερες και καλύτερες δουλειές, υψηλότερους μισθούς. Ποια είναι η πραγματικότητα; Ότι από αυτή την ανάπτυξη οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα θετικό να περιμένουν. Το ξέρουν καλά οι εργα­ζόμενοι στον Τουρισμό που κλήθηκαν να υπογράψουν ποινική ρήτρα 5.000 ευρώ σε περίπτωση που παραι­τηθούν! Αφήνουμε ασχολίαστα τα παραδείγματα από τις σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις σε Ισπανία και Πορτογαλία. Είναι χώρες, που, όπως και στην Ελλάδα, μειώθηκε ο πραγματικός μισθός (στην Ελλάδα κατά 7,4% με ανάπτυξη 6,5% και στην Ισπανία κατά 5,3%), καταγράφουν τα πιο υψηλά ποσοστά σε εργατικά ατυ­χήματα, ελαστικές σχέσεις απασχόλησης κ.λπ. Όμως η καμπάνα βαράει δυνατά και από αλλού. Η μεγαλύτερη καπιταλιστική οικονομία της Ευρώπης, η Γερμανία, έχει μπει ήδη σε επιβράδυνση, με τον κίνδυνο νέας οικονομικής κρίσης να είναι προ των πυλών και τη νέα επίθεση σε μισθούς και εισόδημα να ετοιμά­ζεται. Η ΕΕ, σε έκθεσή της για την Ελλάδα, αναφέρει ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να προκύψει καμία αύξηση μισθών από το «ξεπάγωμα» των τριετιών (πριν τους νόμους ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ προβλεπόταν αύξηση του κατώτατου μισθού κάθε τρία χρόνια λόγω προϋπηρε­σίας). Άρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ λένε συνειδητά ψέματα.

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ είναι δεσμευμένοι στην απά­ντηση που δίνουν στο ερώτημα: Με τα κέρδη ή με τις ζωές; Ο θάνατος ενός εργάτη στο Πέραμα και ο τραυματισμός άλλων δύο, λόγω έλλειψης μέτρων ασφα­λείας, φέρνει με τραγικό τρόπο για άλλη μια φορά στο προσκήνιο τις «κοιλάδες των Τεμπών» σε όλη την Ελ­λάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που είχαν υπογράψει οι εργαζόμενοι στο Πέραμα και περιέχει πολυσέλιδη αναφορά στα μέτρα για την τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας δεν κηρύχτηκε υποχρεωτική ούτε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018, ούτε μετέπειτα από αυτή της ΝΔ.

Αυτά και άλλα πολλά που αναφέρουμε στις επόμενες σελίδες του «Οδηγητή» αποτελούν τις δεσμεύσεις και το κοινό πρόγραμμα όλων των κομμάτων του συστήματος.

Οδηγητής Σάββατο 3 Ιούνη

Στο εξώφυλλό του το σύνθημα «Πιο δυνατό ΚΚΕ. 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση» καλεί τη νεολαία να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τη δύναμή της, το ΚΚΕ, με πολλές, νέες, κόκκινες ψήφους. Οι σελίδες του περιοδικού περιλαμβάνουν πλούσια αρθρογραφία για τις βουλευτικές εκλογές, τις θέσεις του ΚΚΕ και τη στάση των άλλων κομμάτων, καθώς και χρήσιμες οδηγίες για τις νέες κάλπες που θα στηθούν στις 25 Ιούνη.

Ακόμα, το νέο τεύχος του «Οδηγητή» φιλοξενεί άρθρο για την 32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 13–16 Ιούλη στο Νεστόριο.

Αναλυτικά, οι σελίδες του περιοδικού περιλαμβάνουν:

Τώρα ΚΚΕ πιο ισχυρό. Υπάρχουν ακόμα περισσότεροι λόγοι

Ερωτήσεις — απαντήσεις για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Τι ισχύει για τις εκλογές της 25ης Ιούνη; Οι μόνες έγκυρες πληροφορίες

«Παντοδύναμη» Νέα Δημοκρατία. Μην έρχεστε με φόρα, θα βρείτε…

Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί ξανά να είναι συμπολίτευση της ΝΔ

Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ

Είσαι 17 και ψηφίζεις ήδη… για δεύτερη φορά; Μπορείς να κάνεις τη διαφορά!

Στο μέλλον που ανοίγεται μπροστά μας επιλέγουμε τον αγώνα, την ελπίδα και την προοπτική

Ρίχνουμε κόκκινο στο μαύρο της αντιλαϊκής πολιτικής!

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ: Το κοινό τους πρόγραμμα παραμένει και γίνεται χειρότερο

Ο φόβος τους, η ελπίδα μας! Τώρα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού να σερβίρουν κρύο πιάτο στην εργοδοσία και την κυβέρνηση.