Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Υπουργείο κλειστών πανεπιστημίων και ιδιωτικών κολλεγίων»: Κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη ενάντια στο κυβερνητικό νομοσχέδιο-έκτρωμα για την Ανώτατη Εκπαίδευση

Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι το νομοσχέδιο-έκτρωμα για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που αυξάνει τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση και εντείνει την καταστολή, «θα μείνει στα χαρτιά», έστειλαν και σήμερα φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς της Θεσσαλονίκης, που συμμετείχαν σε ένα ακόμα μαζικό και μαχητικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε γύρω στις 12 το μεσημέρι με συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, στην οποία καλούσαν Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών της πόλης, τοπικές ΕΛΜΕ και η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

panekpaideytiko thessaloniki 12

panekpaideytiko thessaloniki 13

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως: «Να μην ψηφιστεί ο νόμος στη Βουλή, μόρφωση και υγεία για κάθε φοιτητή» και «Εμείς δεν παρατάμε τις σπουδές, πάρτε τώρα μέτρα να ανοίξουν οι σχολές».

Η πορεία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Σε μία συμβολική κίνηση, οι διαδηλωτές κρέμασαν στην πύλη του υπουργείου ταμπέλα που έγραφε «υπουργείο κλειστών πανεπιστημίων και ιδιωτικών κολεγίων» και ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τις επόμενες κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει οι φοιτητές, με αποκορύφωμα τα συλλαλητήρια στις 10 Φλεβάρη, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.