Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χθες η Ολλανδή δημοσιογράφος, σήμερα η Ναταλία Γερμανού, αύριο ποιος;

Χτες ήταν η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέχελ. Σήμερα η Ναταλία Γερμανού.
Χτες αμφισβητούνταν το αυτονόητο δικαίωμα του δημοσιογράφου να ρωτά ό,τι θέλει την εξουσία (με πρόφαση το ύφος). Σήμερα αμφισβητείται το δικαίωμα του παρουσιαστή να φιλοξενήσει στην εκπομπή του πρόσωπα της επιλογής του.
Τα – καθοδηγούμενα και μη – τρολ των social media βγήκαν και πάλι απ’ τις τρύπες τους για να κάνουν αυτό που ξέρουν πολύ καλά: Στοχευμένες, συκοφαντικές επιθέσεις για κάθε τι που δεν τους αρέσει και δεν το εγκρίνουν. Από τις… «ομάδες αλήθειας» του βαθέως κομματικού μηχανισμού της ΝΔ μέχρι τα γνωστά ψευδώνυμα ακροδεξιά προφίλ του Twitter επιτέθηκαν συντονισμένα, όπως το συνηθίζουν, στη Ναταλία Γερμανού επειδή φιλοξένησε στην εκπομπή της τον διασώστη προσφύγων Ιάσονα Αποστολόπουλο.
Έσπευσαν, μάλιστα, όπως και στην περίπτωση της Ολλανδής δημοσιογράφου να παραδώσουν «μαθήματα δημοσιογραφίας»…
Για όσους δεν θυμούνται, ο Ι. Αποστολόπουλος είναι ο άνθρωπος του οποίου το όνομα απεσύρθη την τελευταία στιγμή από τη λίστα με τους προσκεκλημένους και υπό βράβευση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανθρώπους που διακρίνονται για σημαντικές δράσεις. Απο ποιούς υπήρξε παρέμβαση για την αφαίρεση του ονόματός του παραμένει ακόμη άγνωστο.
Η ουσία βρίσκεται στην συντονισμένη δράση της ακροδεξιάς (που παρουσιάζεται με δήθεν «πατριωτικό» φερετζέ) στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η οποία συμπίπτει χρονικά με φαινόμενα λογοκρισίας, προβλέψεις του ποινικού κώδικα περί «fake news», κυβερνητικές απαγορεύσεις, κλπ.
Σημεία των καιρών ή ψηφίδες μιας μεγαλύτερης εικόνας που μόνο θετικές εξελίξεις δεν προοιωνίζει για το λαό;
che guevara 008