Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χρήστος Ζήκος για την ανθολογία «Γράμματα της ποίησης»

Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαστε μαζί εδώ απόψε. Το ΑΤΕΧΝΩΣ, αφού πρώτα μας αξίωσε δίνοντας μας πολύτιμο διαδικτυακό χώρο, συνέχισε κατόπιν, με ευαισθησία και φροντίδα να μας “ανθολογήσει” και να μας βάλει όλους μαζί σε ένα βιβλίο. Το ευχαριστώ από ψυχής και του εύχομαι τα καλύτερα στον προσωπικό και διαδικτυακό βίο.

Θέλω να εκφράσω επίσης και την ευγνωμοσύνη μου στον παρουσιαστή της έκδοσης κ. Γιώργο Ηρακλέους για την εκ βαθέως συνάφεια του λόγου του με τη γραφή όλων μας. Ο κ. Γιώργος Ηρακλέους με την αποψινή του παρουσίαση “ορθοτόμησε” με μεγάλη συναισθητική κατανόηση τη γραφή μας και προσωπικά με έφερε σε κατάσταση να αναβιώσω εντός μου τις στιγμές που έγραφα.

Ευχαριστώ επίσης τις ηθοποιούς μας για τις εξαιρετικές απαγγελίες και εύχομαι προσωπική και καλλιτεχνική πρόοδο.

Βλέπω την ποίηση ως τρόπο συμπυκνωμένης γραπτής- και όχι μόνο-έκφρασης των κρίσιμων υπαρκτικών – συνειδητών ως και των μη εισέτι συνειδητών- οριζουσών της ανθρώπινης κατάστασης στη διαλεκτική τους συνάφεια.

Τις πρώτες γραφές μου τις έστελνα στον πολιτιστικό σύλλογο “Ο ΚΩΚΥΤΟ Σ” του χωριού μου στον Ξηρόλοφο Θεσπρωτίας και  Στο περιοδικό “ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΙ ΑΝΤΊΛΑΛΟΙ” της Πάτρας. Στην Πάτρα πρωτοκυκλοφόρησαν και οι ποιητικές συλλογές μου “ΑΕΙΦΌΡΟΝ” και “ΤΟΥ ΚΩΚΥΤΟΥ ΤΟ ΔΑΚΡΥ”.

Στην έκδοση του ΑΤΕΧΝΩΣ που παρουσιάζεται απόψε φιλοξενούμαι με τρία αδημοσίευτα ποιήματα και με δέκα από τις είκοσι “ΤΡΟΧΙΈΣ” του “ΑΕΙΦΌΡΟΝ”.

***

12Τίτλος: Γράμματα της ποίησης
Υπότιτλος: 19 ποιητές εντέχνως στο Ατέχνως
Διαστάσεις: 17Χ24
Αρ. σελ.: 128
Έτος έκδοσης: 2020
Εκδότης: Εκδόσεις Ατέχνως
Τιμή βιβλιοπωλείου: 12 ευρώ
Παραγγελίες: [email protected]
📱 6979795057


 

Μπορείτε να παραλάβετε το βιβλίο όπου εσείς μας υποδείξετε χωρίς επιπλέον κόστος.
📩  Στείλτε μήνυμα με τη διεύθυνση παραλαβής στο: [email protected]