Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Βρώμικη προπαγάνδα της κυβέρνησης για τη μεγάλη απεργία

Σε τηλε­ο­πτι­κή εμφά­νι­ση ο υπουρ­γός Εργα­σί­ας Γιάν­νης Βρού­τσης, αφού επα­νέ­λα­βε τα περί υπο­κι­νού­με­νης απερ­γί­ας, υπο­στή­ρι­ξε ότι επί ημε­ρών ΣΥΡΙΖΑ δεν έγι­ναν απερ­γί­ες για το Ασφα­λι­στι­κό. Ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά πως «σήμε­ρα ο νόμος Κατρού­γκα­λου απο­τε­λεί παρελ­θόν, ωστό­σο γίνο­νται κινη­το­ποι­ή­σεις για να απο­συρ­θεί ο νόμος Κατρού­γκα­λου», κρύ­βο­ντας πως είχαν γίνει μεγά­λες κινη­το­ποι­ή­σεις και απερ­γί­ες και τότε.

Σε σχό­λιό του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώ­σεις Βρού­τση σχε­τι­κά με την απερ­γία ενά­ντια στο αντια­σφα­λι­στι­κό νομο­σχέ­διο σημειώνει:

«Δίπλα στην υπό­λοι­πη βρώ­μι­κη προ­πα­γάν­δα της κυβέρ­νη­σης, που επι­στρά­τευ­σε τον κοι­νω­νι­κό αυτο­μα­τι­σμό και τα γελοία επι­χει­ρή­μα­τα περί “υπο­κί­νη­σης” για τη σημε­ρι­νή μεγά­λη απερ­γία, ήρθε ο ανεκ­δι­ή­γη­τος υπουρ­γός Εργο­δο­σί­ας, Βρού­τσης, να προ­σθέ­σει και το εξής: Ότι τάχα με τον νόμο Κατρού­γκα­λου δεν είχαν γίνει απεργίες.

Μπο­ρεί ο κ. Βρού­τσης να έχει γίνει ο πιο φανα­τι­κός υπο­στη­ρι­κτής του ν. Κατρού­γκα­λου, την αρχι­τε­κτο­νι­κή του οποί­ου δια­τη­ρεί και επε­κτεί­νει, όμως να του θυμί­σου­με ότι τότε εργα­ζό­με­νοι, αγρό­τες, ελεύ­θε­ροι επαγ­γελ­μα­τί­ες, επι­στή­μο­νες είχαν απα­ντή­σει με μαζι­κές και επα­νει­λημ­μέ­νες κινη­το­ποι­ή­σεις και απεργίες.

Το ίδιο θα κάνουν και τώρα για την κατάρ­γη­ση του ν. Κατρού­γκα­λου — Βρού­τση, όση βρώ­μι­κη προ­πα­γάν­δα κι αν επι­στρα­τεύ­σουν τα παπα­γα­λά­κια της κυβέρ­νη­σης. Αυτό έδει­ξαν και οι μεγά­λες απερ­για­κές συγκε­ντρώ­σεις σήμερα».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο