Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χρήστος Ζήκος για την ανθολογία «Γράμματα της ποίησης»

Χαί­ρο­μαι πάρα πολύ που είμα­στε μαζί εδώ από­ψε. Το ΑΤΕΧΝΩΣ, αφού πρώ­τα μας αξί­ω­σε δίνο­ντας μας πολύ­τι­μο δια­δι­κτυα­κό χώρο, συνέ­χι­σε κατό­πιν, με ευαι­σθη­σία και φρο­ντί­δα να μας “ανθο­λο­γή­σει” και να μας βάλει όλους μαζί σε ένα βιβλίο. Το ευχα­ρι­στώ από ψυχής και του εύχο­μαι τα καλύ­τε­ρα στον προ­σω­πι­κό και δια­δι­κτυα­κό βίο.

Θέλω να εκφρά­σω επί­σης και την ευγνω­μο­σύ­νη μου στον παρου­σια­στή της έκδο­σης κ. Γιώρ­γο Ηρα­κλέ­ους για την εκ βαθέ­ως συνά­φεια του λόγου του με τη γρα­φή όλων μας. Ο κ. Γιώρ­γος Ηρα­κλέ­ους με την απο­ψι­νή του παρου­σί­α­ση “ορθο­τό­μη­σε” με μεγά­λη συναι­σθη­τι­κή κατα­νό­η­ση τη γρα­φή μας και προ­σω­πι­κά με έφε­ρε σε κατά­στα­ση να ανα­βιώ­σω εντός μου τις στιγ­μές που έγραφα.

Ευχα­ρι­στώ επί­σης τις ηθο­ποιούς μας για τις εξαι­ρε­τι­κές απαγ­γε­λί­ες και εύχο­μαι προ­σω­πι­κή και καλ­λι­τε­χνι­κή πρόοδο.

Βλέ­πω την ποί­η­ση ως τρό­πο συμπυ­κνω­μέ­νης γρα­πτής- και όχι μόνο-έκφρα­σης των κρί­σι­μων υπαρ­κτι­κών — συνει­δη­τών ως και των μη εισέ­τι συνει­δη­τών- ορι­ζου­σών της ανθρώ­πι­νης κατά­στα­σης στη δια­λε­κτι­κή τους συνάφεια.

Τις πρώ­τες γρα­φές μου τις έστελ­να στον πολι­τι­στι­κό σύλ­λο­γο “Ο ΚΩΚΥΤΟ Σ” του χωριού μου στον Ξηρό­λο­φο Θεσπρω­τί­ας και  Στο περιο­δι­κό “ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΙ ΑΝΤΊΛΑΛΟΙ” της Πάτρας. Στην Πάτρα πρω­το­κυ­κλο­φό­ρη­σαν και οι ποι­η­τι­κές συλ­λο­γές μου “ΑΕΙΦΌΡΟΝ” και “ΤΟΥ ΚΩΚΥΤΟΥ ΤΟ ΔΑΚΡΥ”.

Στην έκδο­ση του ΑΤΕΧΝΩΣ που παρου­σιά­ζε­ται από­ψε φιλο­ξε­νού­μαι με τρία αδη­μο­σί­ευ­τα ποι­ή­μα­τα και με δέκα από τις είκο­σι “ΤΡΟΧΙΈΣ” του “ΑΕΙΦΌΡΟΝ”.

***

12Τίτλος: Γράμ­μα­τα της ποίησης
Υπό­τι­τλος: 19 ποι­η­τές εντέ­χνως στο Ατέχνως
Δια­στά­σεις: 17Χ24
Αρ. σελ.: 128
Έτος έκδο­σης: 2020
Εκδό­της: Εκδό­σεις Ατέχνως
Τιμή βιβλιο­πω­λεί­ου: 12 ευρώ
Παραγ­γε­λί­ες: [email protected]
📱 6979795057


 

Μπο­ρεί­τε να παρα­λά­βε­τε το βιβλίο όπου εσείς μας υπο­δεί­ξε­τε χωρίς επι­πλέ­ον κόστος.
📩  Στείλ­τε μήνυ­μα με τη διεύ­θυν­ση παρα­λα­βής στο: [email protected]

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο