Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χρυσή Αυγή: Εγγόνια του Χίτλερ και του Μεταξά, «ορφανά» της απριλιανής Χούντας

Η λατρεία των χρυσαυγιτών στα δικτατορικά καθεστώτα και τους δικτάτορες είναι γνωστή και διακηρυγμένη και δεν περιορίζεται στο πρόσωπο του δικτάτορα φασίστα Μεταξά, και του Παπαδόπουλου. Οι χρυσαυγίτες είναι θαυμαστές και του Ισπανού φασίστα δικτάτορα Φράνκο, και του Χίτλερ και του ναζιστικού καθεστώτος, με πάμπολλα εξώφυλλα του περιοδικού τους αφιερωμένα στους ναζί.

Δεν κρύβουν τη λατρεία τους αυτή, αντιθέτως είναι το όραμά τους, το επιδιωκόμενο. «Ποτέ η χώρα δε σώθηκε από εκλογές, χώρα είδε προκοπή επί Γεωργίου Παπαδοπούλου και 21ης Απριλίου» κραυγάζει ο φυρερίσκος Μιχαλολιάκος σε ανοιχτή εκδήλωση.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, εντός Βουλής εξύμνησε τον Μεταξά και τον Παπαδόπουλο και εκτός Βουλής διακήρυξε ότι θέλει να καταργήσει τα κόμματα και να διαλύσει τη Βουλή. Μάλιστα όπως υπερηφανεύεται δεν κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας στη Βουλή, δεν ορκίστηκε ορκίστηκε στο Σύνταγμα και τους νόμους , «εγώ μούγκα, δεν την είπα αυτή τη φράση» (στο βίντεο στο 1.40′).

Στο ίδιο βίντεο, ο φασίστας Μιχαλολιάκος, δηλώνει ότι αγωνίζεται για την ανατροπή του πολιτεύματος, για να φέρει όπως λέει αυτό πυο ακολούθησε τη Βαϊμάρη: «Μετά τη Βαϊμάρη ξέρετε τι ακολούθησε… Για κάτι τέτοιο αγωνίζομαι και εγώ»

Έτσι δεν αιφνιδιάζουν τα χουντικά συνθήματα από χρυσαυγίτες βουλευτές εντός Βουλής, ούτε η, εντός γραμμής, προτροπή του χρυσαυγίτη Μπαρμπαρούση στο στράτευμα, από το βήμα της Βουλής, για πραξικόπημα, ούτε το πιο πρόσφατο με την αποθέωση του Παπαδόπουλου από τον χρυσαυγίτη Καρακώστα και τη συνεχή πρόκληση του λαϊκού αισθήματος με την αμφισβήτηση της ύπαρξης νεκρών στο Πολυτεχνείο, όπως μόλις χτες έπραξε ο χρυσαυγίτης Λαγός. Καταφέρθηκε και ενάντια στο μνημείο που υπάρχει στο προαύλιο του Πολυτεχνείου, χαρακτηρίζοντας «παραμύθι» την επέτειο.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το δόξασμα του Παπαδόπουλου και της χούντας, η προσπάθεια νόθευσης της ιστορικής μνήμης από τη «σαβούρα του ντουνιά». Απόγονοί της είναι. Βιολογικοί και πνευματικοί. Εγγόνια του Χίτλερ και του Μεταξά, , «ορφανά» της απριλιανής Χούντας

Είναι γνωστό ότι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, είχε πάρει μέρος μαζί με ομάδα ακροδεξιών, στην καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στα μετόπισθεν των δυνάμεων ασφαλείας της χούντας – συχνά πυκνά υπερηφανευόταν γι’ αυτό – ενώ ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος είχε χρίσει το Μιχαλολιάκο πρόεδρο της νεολαίας της ΕΠΕΝ, του κόμματος δηλαδή που ίδρυσε το 1983 ο δικτάτορας από τη φυλακή όπου βρισκόταν.

pappas

Γνωστό είναι επίσης ότι ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρίστος Παππάς (ο οποίος σε δημόσια εκδήλωση στην Κρήτη, το Νοέμβρη του 2012 ύψωσε σημαία με το έμβλημα της χούντας), είναι γιος του ταγματάρχη Ηλία Παππά, έμπιστου συνεργάτη του δικτάτορα Παπαδόπουλου που συμμετείχε στο ίδιο το πραξικόπημα του 1967. Ο ίδιος που αποτίει φόρο τιμής στον τάφοο του Μουσολίνι και αρέσκεται να φωτογραφίζεται με ναζιστικά σύμβολα και σημαίες.pappas8

Ο Ηλίας Παππάς τοποθετήθηκε στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας στις εκλογές του 2012. Ο Ηλίας Παππάς, σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του, από νεαρή ηλικία συνδέθηκε με «φιλία και βαθιά αλληλοεκτίμηση με τον Ταγματάρχη, τότε, Γεώργιο Παπαδόπουλο, μετέπειτα ηγέτη της 21ης Απριλίου».

Και βέβαια «ως Ταγματάρχης πυροβολικού είχε ενεργό συμμετοχή στη στρατιωτική επέμβαση του 1967. Τη νύχτα της 20ής προς 21η Απριλίου 1967 υπηρετών στο 2ο Επιτελικό Γραφείο του ΓΕΣ ήταν στον έμπιστο κύκλο του Γεωργίου Παπαδοπούλου στον οποίο έμεινε πιστός μέχρι το τέλος». Και το πιο ωραίο: κατά τη διάρκεια της χούντας «διορίσθηκε κυβερνητικός επίτροπος στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Γιατί ο φασίστας Μιχαλολιάκος και οι χρυσαυγίτες αρνούνται τους νεκρούς του Πολυτεχνείου; (ΒΙΝΤΕΟ)