Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χρυσαυγίτικου τύπου σχόλιο από πολιτευτή της ΝΔ για την «λίστα Μπογδάνου»

Χθες ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μπογδάνος που, κατά την γνωστή πλέον χαφιεδίστικη τακτική του, δημοσίευσε λίστα με ονόματα νηπίων προκειμένου να στάξει ρατσιστικό δηλητήριο.

Σήμερα ήταν σειρά ενός άλλου στελέχους της Νέας Δημοκρατίας να «χτυπήσει», υπενθυμίζοντας σε όλους πως ο ακροδεξιός λόγος και η ξενοφοβία έχει ριζώσει για τα καλά στην κυβερνώσα παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σχολιάζοντας την απαράδεκτη πράξη του Μπογδάνου, η πολιτευτής της ΝΔ από την Θεσσαλονίκη Αφροδίτη Λατινοπούλου (γνωστή για τις προκλητικές της αναρτήσεις) επιχείρησε να… δικαιολογήσει τον ομοϊδεάτη της, γράφοντας τα εξής απίθανα στο Twitter:

«Συμφωνούμε όλοι πως η δημοσιοποίση ονοματεπωνύμων στο διαδίκτυο και ειδικά παιδιών είναι λάθος. Είναι όμως γεγονός πως σε ορισμένες συνοικίες η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών που φοιτούν σε νηπιαγωγεία δεν είναι ελληνικής καταγωγής δείχνοντας το μαύρο μέλλον που έρχεται».

Όπως ήταν επόμενο, η ξενοφοβική ανάρτηση προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω ανεκδιήγητη πολιτευτής της ΝΔ προκαλεί με ακροδεξιά «τιτιβίσματα» που θα ζήλευαν μέχρι και οι φυλακισμένοι χρυσαυγίτες.

Η ουσία βρίσκεται αλλού: Στην στάση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα του ίδιου του πρωθυπουργού που αποφεύγουν να καταδικάσουν, ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, τέτοιου είδους «χρυσαυγίτικες» απόψεις στελεχών τους.

Για άλλη μια φορά η ΝΔ και η ηγεσία της ουσιαστικά υποθάλπτουν τύπους και τύπισσες σαν τον Μπογδάνο και τη Λατινοπούλου, συμβάλλοντας στην «επώαση» του αυγού του φιδιού και στο ξέπλυμα της ακροδεξιάς μαυρίλας.

«Μαύρο μέλλον» δεν είναι τα ξένα παιδάκια που φοιτούν σε ελληνικά σχολεία, αλλά οι ακροδεξιές και ρατσιστικές απόψεις των κάθε λογής «Μπογδάνων» και των ομοίων τους… 

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων