Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε»: Χουντικής έμπνευσης σχόλιο ενάντια στις διαδηλώσεις από στέλεχος της ΝΔ

Την… «δόξα» της πρώην αντιδημάρχου του Δήμου Αθηναίων Αλεξίας Έβερτ που ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου χαρακτήριζε διαδηλωτές ως «κατσαρίδες και τρωκτικά» φαίνεται πως ζήλεψε πολιτεύτρια της ΝΔ από την Θεσσαλονίκη. Ακολουθώντας την ίδια φασίζουσα – ενδημική στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας – αντίληψη, μια κυρία ονόματι Αφροδίτη Λατινοπούλου ανέβασε στο λογαριασμό της στο Twitter φωτογραφία με την «Αύρα» της αστυνομίας να διαλύει πρόσφατη συγκέντρωση συνοδευόμενη από το κατάπτυστο σχόλιο «Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Η λύση για κάθε πορεία».

twitter latinop

Απ’ ότι φαίνεται, ολοένα και περισσότερα «άριστα» στελέχη της ΝΔ αντιλαμβάνονται το δικαίωμα στην λαϊκή διαμαρτυρία με ιδεολογικούς όρους που παραπέμπουν στον Χίτλερ, τον Παττακό και τον Πινοσέτ. Οι διαδηλωτές, οι απεργοί, όσοι επιλέγουν να εκφράσουν μαζικά την διαφωνία τους με την κυβερνητική πολιτική είναι «σκουπίδια», άλλοτε «κατσαρίδες», που μ’ ένα ψέκασμα τελειώνεις μαζί τους.

Ο πολιτικά χυδαίος, φασίζων λόγος που εκφράζουν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, όπως η Αλ. Έβερτ, ο Μ. Λαζαρίδης, η Λατινοπούλου και άλλοι, αντικατοπτρίζει τις ιδεολογικές καταβολές της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρωτόγονος αντικομμουνισμός, το βαθύ μίσος ενάντια στο εργατικό-λαϊκό κίνημα και τις λαϊκές διεκδικήσεις ήταν και είναι βασικά συστατικά του ιδεολογικού και πολιτικού χαρακτήρα της ΝΔ. Ενός αστικού κόμματος που πίσω από τον φερεντζέ του «φιλελευθερισμού» κρύβει τους δεσμούς αίματος που παραδοσιακά το συνδέουν με την αποκρουστική μαυρίλα της ακροδεξιάς.

Όσο για το σχόλιο της πολιτεύτριας της ΝΔ από την Θεσσαλονίκη περί «ψεκάσματος» και «σκουπίσματος», για ένα πράγμα να είναι σίγουρη: Τον τελευταίο λόγο θα τον έχει ο εργαζόμενος λαός, αυτόν που η πολιτική της κυβέρνησης συνθλίβει καθημερινά καταδικάζοντας τον στην φτώχεια, την ανεργία, την καταστολή, την περικοπή δικαιωμάτων, κλπ.

Και τότε θα δούμε ποιός θα κρατά το ψεκαστήρι και την σκούπα…

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων