Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ψηφίστηκε η απαράδεκτη τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ

Με 158 «ναι» και 140 «όχι», σε σύνολο 298 βουλευτών, υπερψηφίστηκε η απαράδεκτη τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε και το ΚΚΕ στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για τα πλαστικά μιας χρήσης.

Η τροπολογία της κυβέρνησης στοχεύει στην παραπέρα απαξίωση, στην ιδιωτικοποίηση ακόμα και στο οριστικό κλείσιμο μιας στρατηγικού χαρακτήρα επιχείρησης όπως είναι η ΛΑΡΚΟ. Για εγκληματικό σχέδιο έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Απεργιακή συγκέντρωση διοργανώνουν το Σάββατο 17 Οκτώβρη από τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Το ΚΚΕ παλεύει ενάντια στο εγκληματικό – διαλυτικό σχέδιο για τη ΛΑΡΚΟ μαζί με τους εργαζόμενους της

Με την ψήφιση της τροπολογίας η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το εγκληματικό της σχέδιο για τη ΛΑΡΚΟ, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Η παρέμβαση του έγινε με αφορμή την τροπολογία που επισπεύδει την εκποίηση και την διάλυση της ΛΑΡΚΟ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε πως το σχέδιο αυτό, που υλοποιήθηκε από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, είναι εγκληματικό γιατί η ΛΑΡΚΟ είναι στρατηγικής σημασίας επιχείρηση. Όπως εξήγησε, το σχέδιο αυτό οδηγεί όχι μόνο σε παραπέρα ιδιωτικοποίηση, αλλά και σε λουκέτο, ενώ πρόσθεσε πως η ΛΑΡΚΟ είναι πραγματικό χρυσωρυχείο, γεγονός που αποδείχθηκε με την σχετική τροπολογία του ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος σε αυτούς και στις οικογένειες τους, υπογραμμίζοντας πως το Σάββατο το ΚΚΕ θα είναι μαζί τους στη Λάρυμνα και σήμερα καταθέτει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία. Επίσης, υπενθύμισε πως όλα αυτά τα χρόνια το ΚΚΕ πάλεψε και στάθηκε απέναντι σε αυτά τα διαλυτικά σχέδια.

Πηγή: 902.gr

mpelogiannis