Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Όλα τα αναγκαία μέτρα για καθημερινό διάβασμα και διάδοση του «Ριζοσπάστη»

🔻 Ενθαρρυντικό στοιχείο τα πάνω από 20.000 φύλλα το περασμένο Σαββατοκύριακο, εν μέσω περιορισμών στην κίνηση λόγω κορονοϊού
🔻 Στην πρώτη θέση κυκλοφορίας η εφημερίδα μας στις 7 – 8 Μάρτη

Στην πρώτη θέση της κυκλοφορίας βρέθηκε ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου» (7-8 Μάρτη 2020), με τον οποίο άνοιγε η τετράμηνη εξόρμηση για την αύξηση της διακίνησής του από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Πιο συγκεκριμένα, στη μεγάλη πανεξόρμηση που διοργανώθηκε πριν από δύο βδομάδες και πριν υπάρξει η κλιμάκωση των περιορισμών λόγω κορονοϊού, η συνολική διακίνηση (από τις ΚΟ και το πρακτορείο) έφτασε στα 53.203 φύλλα, από τα οποία τα 28.007 στην Αττική και τα 25.196 στην επαρχία.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που αφήνει σημαντική παρακαταθήκη. Ετσι, παρά την αναστολή της 4μηνης πολιτικής εξόρμησης για την αύξηση της κυκλοφορίας, που μετατέθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η καλύτερη αξιοποίηση παραμένει «ένα το κρατούμενο», ειδικά λόγω των έκτακτων συνθηκών στις οποίες καλούμαστε να δράσουμε.

Οι μεγάλες δυνατότητες φάνηκαν άλλωστε και στην κυκλοφορία του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» στις 14-15 Μάρτη. Παρά τους αντικειμενικούς περιορισμούς και τις δυσκολίες, η διακίνηση της εφημερίδας μας κινήθηκε στον μέσο όρο των τελευταίων μηνών. Πιο συγκεκριμένα η κυκλοφορία του «Ριζοσπάστη» έφτασε τα 20.705 φύλλα σε όλη τη χώρα. Αποδεικνύοντας το έντονο ενδιαφέρον ενός κόσμου να ακούσει τι λέει το ΚΚΕ για τις εξελίξεις.

Αναστολή της 4μηνης πολιτικής εξόρμησης

Θυμίζουμε ότι η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ, λόγω των εξελίξεων με τον κορονοϊό, ανακοίνωσε ότι η τετράμηνη εξόρμηση για την άνοδο της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη» αναστέλλεται, καλώντας ταυτόχρονα μέλη, φίλους και οπαδούς του Κόμματος «με όλους τους πρόσφορους τρόπους να δώσουν τη μάχη της ενημέρωσης για τις εξελίξεις, τη μάχη της προβολής των θέσεων και των αναλύσεων του Κόμματος, κανείς να μη μένει ανενημέρωτος».

Οπως σημείωνε η Γραμματεία στην ανακοίνωση (δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 19/3), σε αυτές τις συνθήκες είμαστε στην «πρώτη γραμμή για να μην μπουν σε καραντίνα τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα», «για να μην κρυφτούν οι ευθύνες του κράτους, της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για τη σημερινή κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για να μην περάσει η λογική ότι όλα είναι ατομική ευθύνη». Αλλά και «για να δυναμώσει η αλληλεγγύη στα τμήματα του λαού μας που το έχουν περισσότερη ανάγκη, ώστε κανείς να μην είναι μόνος και σε αυτήν την κρίση».

Σε αυτήν τη μάχη «το καθημερινό διάβασμα και η αξιοποίηση της αρθρογραφίας του “Ριζοσπάστη”, της ύλης που φιλοξενεί το πόρταλ “902.gr”, είναι αναντικατάστατα όπλα. Γι’ αυτό χρειάζεται η καθημερινή φροντίδα όλων, να παίρνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την προμήθεια του “Ριζοσπάστη” και τη διάδοσή του με κάθε δυνατό και πρόσφορο τρόπο.

Γιατί ειδικά σε συνθήκες όπως οι σημερινές, έχει μεγάλη ισχύ το σύνθημα ότι όταν η αλήθεια βρίσκεται στα χέρια μας γίνεται δύναμη στη δράση σε όλες τις συνθήκες».

Σε αυτήν την κατεύθυνση, μια σειρά Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ δίνουν βάρος στη δημιουργία ή ενίσχυση όπου ήδη υπάρχει του δικτύου συνδρομητών της εφημερίδας.