Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Κυβερνοεπίθεση» σε κυβερνητικές ιστοσελίδες – «Ο κυβερνοπόλεμος με την Ελλάδα μόλις ξεκίνησε» απειλούν Τούρκοι χάκερς

Επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας την επίθεση από χάκερς που δέχθηκαν κυβερνητικές ιστοσελίδες, οι οποίες πλέον επαναλειτουργούν.

Εκτός λειτουργίας είχαν τεθεί, μεταξύ άλλων, οι ιστοσελίδες του Πρωθυπουργού, του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και του υπουργείου Εσωτερικών.

«Σήμερα το βράδυ πραγματοποιήθηκε «κυβερνοεπίθεση» σε κυβερνητικά sites με τη μέθοδο του DDoS. Οι επιθέσεις αυτές οδήγησαν στην δυσλειτουργία συγκεκριμένων ιστοσελίδων», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Πρόσθεσε πως «άμεσα ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα περιορισμού της κίνησης. Η κανονική λειτουργία επανήλθε, χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια, μετά από εντατικές προσπάθειες εξειδικευμένων ομάδων αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών».

«Ο κυβερνοπόλεμος με την Ελλάδα μόλις ξεκίνησε» απειλούν Τούρκοι χάκερς

«Ο κυβερνοπόλεμος με την Ελλάδα μόλις ξεκίνησε» απειλούν Τούρκοι χάκερς που το τελευταίο διάστημα, ακολουθώντας την εμπρηστική ρητορική του Ερντογάν, προσπαθούν και αυτοί να κάνουν αντίστοιχη επίδειξη ισχύος. Ισχυρίζονται ότι έριξαν την ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών χτες το απόγευμα οπότε παρουσίασαν πρόβλημα και σελίδες υπουργείων και σωμάτων ασφαλείας.

Μεταξύ αυτών είναι τα υπουργεία Εσωτερικών, Εξωτερικών, Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Εμπορικής Ναυτιλίας καθώς και η ιστοσελίδα του πρωθυπουργού, ενώ «θύμα» των χάκερ έπεσαν οι ιστοσελίδες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Την ευθύνη για αυτή την επίθεση ανέλαβαν Τούρκοι χάκερ, με ανάρητησή τους στο Twitter.

Μάλιστα, απευθύνονται προσωπικά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ευχόμενοι «καλή τύχη», ενώ προσθέτουν πως ο κυβερνοπόλεμος με την Ελλάδα μόλις ξεκίνησε.

Πρώτο χτύπημα από τους Τούρκους

Το πρώτο χτύπημα ήρθε από τους γείτονες, όταν την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου εξαπέλυσαν μαζική επίθεση σε ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες, ανάμεσα στις οποίες αυτή της ΕΥΠ, της ελληνικής Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου και του υπουργείου Οικονομικών.

Σε μήνυμά τους τότε στη σελίδα τους στο Facebook, οι Τούρκοι χάκερ δείχνουν την ενόχλησή τους για την εμπλοκή της Ελλάδας στη Λιβύη.

Το μήνυμα αναφέρει: «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει απειλήσει την Τουρκία στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο. Τώρα απειλεί και για τη διάσκεψη για τη Λιβύη. Η Ελλάδα άρχισε πάλι να έχει φαγούρα. Είπαμε να ξυθούμε κι εμείς λίγο! Μέχρι να το αποφασίσουμε εμείς, σύνδεση γιοκ! Ελλάδα, μαζέψου!»

Η απάντηση των Anonymous Greece

Ως απάντηση, το απόγευμα του Σαββάτου, οι «Anonymous Greece» έριξαν τουρκικές ιστοσελίδες.

Μεταξύ άλλων «χτύπησαν» την έκτακτη υπηρεσία ανάγκης (112), καθώς και υπηρεσίες της τουρκικής αστυνομίας, προειδοποιώντας μάλιστα ότι «οι επιθέσεις μόλις άρχισαν».

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο